Reţetă de evaziune fiscală sub formă continuată. Procurorii cărăşeni i-au dat de cap după 7 ani!

Un administrator de societate comercială a fost trimis în judecată zilele trecute, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, pentru infracţiuni de evaziune fiscală în formă continuată şi crearea unui prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1,5 milioane de lei.

„Prin rechizitoriul nr. 51/P/2013/19.02.2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, inculpatul C. V. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, respectiv infracțiunea de folosire cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, întrucât în calitate de administrator de fapt al SC R. B. R. SRL, inc. C.V., în perioada 02.08.2010-21.11.2012, a evidențiat în contabilitatea societății cheltuieli fictive în sumă de 3.498.539 lei și nu a evidențiat în contabilitate venituri în sumă de 1.609.274, creând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1.531.822 lei“, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Parchetului cărăşean mai spun că, în perioada 02.08.2010-21.11.2012, inculpatul C.V. a beneficiat de plăți nelegale efectuate de către SC R B R SRL, societatea al cărei administrator în fapt era, în sumă de 2.474.413 lei, folosind în interes propriu, nejustificat și cu rea-credință această sumă, într-un scop contrar intereselor persoanei juridice pe care  o administra.

Prin același rechizitoriu a fost trimis în judecată și inculpatul B. M., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, întrucât în perioada 02.08.2010-21.11.2012, a întocmit în mod fictiv facturi și chitanțe, având ca furnizor societatea pe care o reprezenta și beneficiar SC R B R SRL administrată de către inculpatul C.V,  pe care le-a înmânat acestuia.

Urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie, se mai precizează în finalul comunicatului de presă. Nu ne întrebaţi de unde este firma sau în ce localitate stau cei doi inculpaţi, Parchetul a evitat să ne ofere aceste informaţii.