Reţeaua de traficanţi, coordonată din puşcărie

Audierea celor nouă persoane ridicate în urma descinderilor ofiţerilor DIICOT Caraş-Severin de astăzi a scos la iveală lucruri foarte interesante. Liderul grupării infracţionale nu a fost încătuşat odată cu cei care vindeau cannabis, haşiş şi etnobotanice pe piaţa din Timişoara.

UPDATE, Astăzi, ora 12.00

Patru persoane se află la această oră în boxa acuzaţilor la Tribunalul Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă în urma descinderilor de ieri din Caransebeş şi Oţelu Roşu, care au avut drept scop destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri. Este vorba despre Puiu  Stănescu, Sergiu Valentin Todor, Daniel Florin Băran şi Daniel Emanuel Berari. Primul dintre ei a fost adus chiar din Penitenciarul Timişoara, unde ispăşeşte o condamnare pentru ultraj. Acesta ar fi creierul reţelei care vindea droguri de risc şi etnobotanice studenţilor din Timişoara, dar şi tinerilor din Caransebeş şi Oţelu Roşu.

Fratele acestuia, Darius Nicolae Stănescu, nu a putut fi găsit de poliţişti ieri, în timpul percheziţiilor, astfel că acum este dat în urmărire generală.

Rămâneţi pe www.expressdebanat.to! Revenim cu amănunte!

Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, creierul grupării destructurate de DIICOT ar fi Puiu Stănescu, patronul unui local din Caransebeş, care ispăşeşte în prezent, în Penitenciarul Timişoara, o pedepsă de doi ani de închisoare pentru ultraj. O tânără de 21 de ani din Caransebeş, studentă în Timişoara, care a fost audiată astăzi, i-ar fi dus lui Stănescu droguri chiar în penitenciar, ascunse într-un pachet pe care i l-ar fi înmânat cu ocazia unei vizite, în urmă cu vreo cinci luni. Avocatul fetei, Cosmin Bolosin, a confirmat pentru Express de Banat că la sediul DIICOT Caraş-Severin s-a vorbit despre audierea lui Puiu Stănescu în această cauză, acesta urmând să fie adus la Reşiţa direct din penitenciar.

Ieri, ora 18.00

Tânăra respectivă s-a prezentat de bunăvoie la Parchet după ce mascaţii au descins în casa părinţilor ei din Oţelu Roşu. Aceasta se afla la Timişoara în momentul descinderilor, dar a venit de urgenţă la Reşiţa. Ea ar fi fost sunată din penitenciar de Puiu Stănescu, care i-ar fi sugerat să nu declare nimic. Avocatul Bolosin nu a confirmat acest lucru. “Clienta mea este liberă, nu s-a luat nicio măsură faţă de ea. S-au reţinut în sarcina lor infracţiunile de aderare la grup infracţional organizat, consum şi trafic de droguri de mare risc şi etnobotanice. Un alt client de-al meu, prietenul fetei, şi-a rezervat dreptul la tăcere. Faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar mâine va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, a spus avocatul.