Vindea droguri ca să se trateze de cancer

Dintre cele nouă persoane conduse la sediul DIICOT Caraş-Severin pentru audieri în urma descinderilor care au avut loc astăzi în mai multe locaţii din Caransebeş şi Oţelu Roşu, doar cinci au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Mâine vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Consum, deţinere şi trafic de droguri de risc şi etnobotanice, dar şi constituirea sau aderarea la un grup infracţional organizat sunt principalele infracţiuni reţinute în sarcina celor nouă persoane la domiciliile cărora au descins mascaţii de la Crimă Organizată. Printre cei ridicaţi în dimineaţa zilei de astăzi se numără şi Gheorghe Căpăneanu, un bărbat în vârstă de aproape 50 de ani, care suferă de o boală cruntă.

Acesta i-a lăsat fără cuvinte pe procurori. Bărbatul le-a mărturisit că aducea droguri, în special cannabis, din Spania, pentru a câştiga banii necesari tratamentului. Căpăneanu a primit interdicţia de a părăsi ţara, starea lui de sănătate nepermiţându-i să stea după gratii. Acesta a dovedit cu acte medicale că suferă de cancer, în fază avansată.

În urma descinderilor de astăzi, au fost descoperite diferite tipuri de droguri, dar şi câteva arme, săbii şi un pistol.