Borduz, interceptat degeaba de DNA

Procurorii anticorupţie au întocmit un rechizitoriu stufos în cazul edilului-şef din Fîrliug, de aproape 200 de pagini. Ioan Borduz a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri europene şi alte câteva infracţiuni pe baza unor documente false şi a mărturiilor coinculpaţilor. Primarul a avut tot timpul grijă ce vorbeşte la telefon, astfel că, interceptările telefonice nu îl pot incrimina.

 

publicitate online in ziar Express de Banat

La solicitarea procurorilor DNA, instanţa de judecată a dispus interceptarea şi înregistrarea convorbirilor telefonice, precum şi a discuţiilor în mediu ambiental, purtate între Ioan Borduz şi Sorin Udroiu, administratorul SC Banatica, firmă care a avut mai multe contracte cu Primăria Fîrliug, printre care şi cel legat de proiectul transfrontalier româno-sârb care a dat naştere acestui proces de corupţie. Interceptate au fost şi convorbirile pe care Borduz şi Udroiu le-au purtat cu alţi inculpaţi sau martori în cauză. Toate au rămas însă fără rezultat, pentru că nu au reieşit aspecte care să intereseze cauza.

Şi-au ţinut gura

gif card de energie dacus 1000x100

“Este adevărat că DNA a dispus înregistrarea convorbirilor efectuate de Ioan Borduz şi alţi coinculpaţi din dosar, de asemenea, a dispus şi înregistrarea în mediu ambiental, dar din toate acestea nu reiese că primarul Borduz ar fi săvârşit vreo infracţiune de corupţie. În opinia mea, probele dosarului se bazează în mare pe declaraţiile celorlalţi coinculpaţi coroborate cu anumite acte pe care Parchetul le consideră a fi false. Vom merge în continuare pe declararea nevinovăţiei inculpatului Borduz”, a precizat Cosmin Bolosin, avocatul primarului Borduz.

Un nou termen al procesului de la Judecătoria Reşiţa ar fi trebuit să se consume astăzi. Avocatul unuia dintre inculpaţi a depus însă o cerere de amânare, astfel că, instanţa va acorda un nou termen.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/