După ani de zile de așteptări, refacere de documentații și bani pierduți din cauza inflației, în comuna Marga intră în linie dreaptă proiectul privind introducerea rețelei de canalizare în satul Vama Marga și racordarea rețelei de canalizare la stația de epurare din Marga.
Povestea a fost atât de complicată și cu finanțări nerespectate de către Guvernele din ultimii ani, încât primarul Nicolae Beg a spune că deși nu a renunțat, a avut mari bătăi de cap cu această investiție, care până la urmă și-a găsit finanțarea pe PNDL 2:
„Proiectul de construire a rețelei de canalizare și a unei stații de epurare noi a început în 2007, dar în 2008 s-a oprit finanțarea de la Guvern. Apoi în 2013 a fost reluată lucrarea, când prețurile au explodat, cu aprobarea Ministerului Dezvoltării cu un proiect tehnic în care cheltuielile erau altele și ce să vedeți, după ce firma a efectuat lucrările, banii nu au mai venit de la Guvern astfel că au mai trecut alți doi ani în care constructorul ne-a păsuit și abia ne-au fost aprobați banii dar cu mari diferențe, pe care a trebuit să le acopere Primăria Marga, astfel că am făcut un împrumut în bancă. Acum au început lucrările de extindere rețeaua de canalizare spre Vama Marga, conform proiectului și în paralel se fac racorduri în comună, pentru că deși rețeaua de canalizare în comună a fost finalizată în 2016 nu am avut la ce să facem racordurile, pentru că la stația de epurare au stagnat lucrările atâta amar de vreme.”, ne-a declarat primarul comunei Marga, Nicolae Beg.
Edilul ne-a mai precizat că în Vama Marga rețeaua de canalizare se întinde pe o lungime de aproape 7 km și va fi montată și o stație de pompare spre stația de epurare din comună. Valoarea acestui proiect început cu 40 de miliarde de lei vechi pe hârtie, a fost de fapt o finanțare de 2.647.985 de lei pe PNDL 2, de la bugetul local s-au alocat 400.000 de lei și tot Primăria a accesat un credit bancar de 850.000 de lei pentru finalizarea investiției, care se va achita în următorii 8 ani.
„Acum mai trebuie racordul la curent pentru stația de epurare și racordurile de la rețeaua de canalizare la gospodăriile oamenilor și cred că până în toamna acestui an vom avea și noi rețea de canalizare funcțională.”, a mai declarat primarul comunei de pe Valea Bistrei.