Rețea de fraudare a fondurilor europene, descoperită de DNA Timișoara

dna timisoara frauda fonduri europene

DNA Timișoara a descoperit o adevărată rețea prin care s-au fraudat fonduri europene. Suspecții au obținut ilegal 3,5 milioane de lei.  

Au fost trimiși în judecată doi fermieri, un medic veterinar, un avocat în Baroul Timiș. Totodată vor ajunge în fața instanței și un funcționar APIA și un medic din cadrul DSVSA Timiș.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că: „în perioada 2018 -2021, inculpații fermieri, menționați mai sus, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente în care ar fi fost consemnate date false (referitoare la numărul de ovine pe care l-ar fi deținut) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată.

Aceștia ar fi beneficiat de ajutorul celor doi medici veterinari care ar fi întocmit în fals mai multe documente din care ar fi reieșit că dețineau un număr mai mare de ovine decât aveau în realitate și care s-ar fi și pus de acord cum să procedeze pentru a nu se constata nereguli cu ocazia unui control ce ar fi putut conduce la pierderea subvențiilor. De asemenea, inculpatul M.V.C., administrator al SC CIPRI HOD MV SRL, ar mai fi beneficiat și de ajutorul inculpatei Martin Rosana-Mihaela, funcționar public în cadrul APIA, care l-ar fi îndrumat cum să procedeze pentru a îndeplini cerințele de eligibilitate, privind încărcătura minimă de 0,3 UVM/ha în cazul pajiștilor permanente”.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal.

gif card de energie dacus 1000x100

Dosarul a fost trimis, în decembrie, la Curtea de Apel Timișoara.

 

 

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/