Restaurantul din Casa Poporului la care mănâncă parlamentarii e deschis pentru toată lumea!

Liderul PNL Caraș-Severin nu face parte din categoria parlamentarilor care zac patru ani în Parlament, timp în care nu fac nimic pentru români, ci doar își pun la punct afacerile și „își umflă burdihanele” la restaurantul cu prețuri ridicole și sfidătoare pentru omul de rând.

Marcel Vela ne-a asigurat în repetate rânduri de acest lucru și acum face dezvăluiri din restaurantul care funcționează în Senatul României ca o replică la editorialul de ieri din Express de Banat, care evidenția atât activitatea unor parlamentari, cât și prețurile practicate în restaurantul respectiv. Mai mult, senatorul liberal are o veste bună pentru toți cei care trec prin capitală și vor să mănânce ceva bun și foarte ieftin. Mai ieftin decât la o cantină socială!

„Nu mă justific și nici nu motivez vreun parlamentar deoarece nu este cazul, dar pentru a afla realitatea și din respect față de cititorii dumneavoastră și alegătorii mei, vă ofer câteva detalii. Costurile produselor culinare servite în Senatul României nu sunt stabilite nici de premieri și nici de parlamentari, operatorul de alimentație publică nu este al Parlamentului, iar pe internet subiectul este public și se poate observa ușor că serviciul de care se vorbește este externalizat și prestat de către o firmă privată: https://www.senat.ro/pagini/Caiet_sarcini_alimentatie_publica_ref_var_13_aprilie_2011.pdf

Așa cum ați văzut, administrarea Restaurantului tip autoservire de la subsolul Senatului (“Rustic” se numește) este un serviciu scos la licitație publică acum mulți ani, oferit și în prezent de către o societate comercială. Pentru spațiul folosit la subsolul Parlamentului, firma plătește o anumită sumă Senatului, conform Caietului de sarcini publicat pe internet acum 10 ani (minim 1.800 euro/lunar). Prestatorul privat nu primește sume compensatorii pentru ciorbe, tocănițe și pilafuri de orez, fie că ele sunt la meniul zilei sau în alte oferte de regim restaurant, fie că produsele sunt consumate de salariați ori de către parlamentari.

Totodată, în restaurantul respectiv, are acces și poate să mănânce oricine dorește, meniul zilei sau orice produs. Muncitori, funcționari parlamentari, vizitatori, invitați, grupuri organizate, turiști, inclusiv deputați, cât și funcționari de la alte instituții din Palatul Parlamentului (Camera Deputaților, Consiliul Legislativ, Curtea Constituțională, etc).

Anual, derularea contractului este verificată de auditul intern și controlată de Curtea de Conturi.

În același timp, sunt mulți salariați, sau chiar parlamentari, care preferă să mănânce în apropierea Casei Poporului.

De exemplu, eu și șoferul meu, luam prânzul în mandatul trecut (…când aveam timp) la «Chicken Staff», lângă Senat, unde se prepara mâncarea în propria bucătărie, nefiind adusă în caserole, cum face firma care administrează «Restaurantul Rustic». Mai mult, în acest loc prețurile la «meniul zilei» sunt mai mici decât la «împinge tava» de la Senat”, a precizat senatorul Marcel Vela.

Și dacă e cineva care se îndoiește de ceea ce spune parlamentarul PNL, atunci e invitat să se convingă singur. „Orice jurnalist sau cititor care dorește să verifice personal cele prezentate mai sus, atunci când ajunge prin București, este invitatul meu de onoare!  La vestitul restaurant, care de fapt este autoservire și la vestitele prețuri mici, care de fapt sunt mai mari decât în oraș”, a adăugat senatorul Vela.

 

CITEȘTE ȘI:
Bă, vouă chiar nu vă este rușine?