Clădirile Primăriei Anina, un exemplu pentru proprietarii din oraş

Înțelegând că, pentru viitorul fostului oraș minier, turismul reprezintă singura salvare, primarul Aninei, Gheorghe Românu, dorește să înfrumusețeze estetic și arhitectural urbea. Un prim pas în acest sens îl reprezintă amenajarea fațadelor și repararea acoperișurilor clădirilor/blocurilor aflate în patrimoniul administrației publice locale.

„Anul acesta ne-am propus să ne aplecăm atenția și asupra fondului locativ pe care îl avem. În cadrul Serviciului de Utilități Publice avem un compartiment care se va ocupa de remedieri vizavi de locuințele Primăriei, 500-600 la număr. Majoritatea sunt case/blocuri, unde, neapărat, trebuie reparat exteriorul. Avem chiriași acolo și trebuie să reîntoarcem sumele din chirie pentru repararea acoperișurilor și a fațadelor. E drept, chiriile sunt mici, undeva la 40-50 de lei/locuință, în funcție de suprafață, dar încet, încet vom încerca să punem capăt inconvenientelor pe acest segment”, a explicat edilul-șef pentru expressdebanat.ro.

Referitor la zonele în care se va interveni cu prioritate, primarul liberal pune pe primul plan locuințele aflate într-o stare avansată de degradare:

celtic transilvania 1000x100px

„Primele intervenții vor viza clădirile/blocurile care, într-adevăr, arată destul de rău. Vorbim aici despre două blocuri la Brădet, unde cel mai probabil, în primăvară, ne vom apuca de acoperișuri, următoarele pe listă fiind câteva blocuri din Orașul Nou. În cazul cartierului Oraș Nou facem precizarea că, în partea a treia, acolo unde sunt cele 13 blocuri, reprezentanții Primăriei nu vor interveni deoarece ele nu sunt ale noastre, ci în posesia unui domn din București. Edificiile respective nu transmit o imagine tocmai plăcută, însă omul de afaceri își plătește dările atât pe terenuri, cât și pe locuințe. Din ce am înțeles, el caută asociați ca să poată dezvolta ceva. Acele blocuri au fost cumpărate în perioada anilor 2006-2007, în momentul avântului imobiliar, dar, odată cu venirea crizei economice, nu a mai putut face față. El caută parteneri ca să facă ceva cu acele blocuri, ca să dezvolte ceva”, a mai dat de înțeles șeful administrației publice locale din Anina.