Scările de la Sala Polivalentă îmbracă aceleași haine ca centrul civic! Ce firmă a ales Romeo Dunca și cât costă lucrarea?

Și-a propus să schimbe aspectul scărilor de la Sala Polivalentă încă dinainte de cursa electorală pentru alegerile locale. La început de an, Romeo Dunca pune și în aplicare planurile anunțate acum 4 luni. Pentru asta, scoate din buzunarul Consiliului Județean Caraș-Severin bani frumoși. Constructorul căruia i-a fost încredințată lucrarea și care nu este deloc străin de Reșița promite însă că rezultatul va fi pe măsură.

Încă din luna august 2020, Romeo Dunca spunea, într-o conferință de presă susținută cu primarul Ioan Popa, că a luat legătura cu firma care a pus dalele din centru pentru ca și scările Polivalentei să fie în același ton. La acea vreme, actualul președinte al Consiliului Județean nu înțelegea de ce conducerea de atunci nu a luat atitudine pentru a schimba aspectul scărilor.

„Eu am văzut un lucru pe care nu pot să îl înțeleg. Am venit și am sesizat acum o lună. Se termină centrul, se termină renovarea centrului. Există un interes din partea Consiliului Județean să rezolve această problemă astfel încât, la inaugurarea centrului, oamenii care se uită către Sala Polivalentă să vadă și treptele alea renovate? A trecut o lună de atunci și nu am văzut niciun pic de mișcare acolo. Eu nu zic că nu s-ar fi mișcat în varianta lor de melc și poate că or fi antamat niște lucruri. Le-am transmis prin intermediul constructorului și prețul de cost, cât i-ar ajunge să facă chestia asta.”, spunea, la final de august, Romeo Dunca.

La început de an, Consiliul Județean a și bătut deja palma cu firma care să se ocupe de reabilitarea scărilor de la Polivalentă. Este vorba despre aceeași societate care s-a ocupat și de centrul Reșiței. Atribuirea a fost directă, iar costul lucrării este de 355.122 de lei, adică 72.933 de euro.

Tehnic vorbind, lucrarea nu este atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Se vor executa reparații curente la trepte şi podeste de la intrarea principală și de la cele 3 intrări laterale. Podestul de la intrarea principală va fi și hidroizolat. Perioada de garanție a lucrărilor executate este de 5 ani, iar termenul de execuție este de 3 luni. Dacă vremea nu permite desfășurarea lucrărilor în condiții normale cu asigurarea calității acestora, termenul de execuție a lucrărilor va fi prelungit.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Acum facem contractul pentru treptele de la Sala Polivalentă. Va fi granit. Este o lucrare mai grea. Trebuie reparată infrastructura, nu este ceva simplu. Vor fi la fel ca treptele de la intrarea în primărie. Sperăm ca în cel mult o lună și jumătate să fie gata.”, a mărturisit Marius Gaidoș, directorul firmei, pentru Express de Banat.

Se pare că o garanție pentru Romeo Dunca au fost celelalte lucrări pe care firma aleasă pentru scările de la Polivalentă le-a mai făcut în Reșița în mandatul lui Ioan Popa. Și nu sunt puține: pe lângă centrul civic, firma lui Marius Gaidoș s-a ocupat de promenada de pe malul stâng al Bârzavei, aleea pietonală și pista de biciclete începând de la primărie până la stația Mol, Aleea Romaniței, zona Inelarului, Aleea Dacia și străzile din Lunca Pomostului (Retezat, Lalelelor și Damaschin Bojincă, aici fiind vorba despre pavarea trotuarelor).

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu detalii neștiute despre lucrarea de reabilitare a centrului civic.

banner maxagro