Restart. Reșița s-a întors în handbalul masculin românesc!

explo 1000x200

Echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Reșița a pornit în această seară în aventura pe care toată lumea și-o dorește a fi cât mai scurtă. Cât mai scurtă în Divizia A, ambițiile celor care au inițiat acest proiect fiind pentru viitorul apropiat măcar la nivelul performanțelor atinse de UCMR!

Sub privirile șefilor administrației publice locale, Nelu Popa și Adrian Dacica, 17 handbaliști, cei mai mulți dintre ei foarte tineri, dar și câțiva experimentați, foști componenți ai echipei care a scris istorie pentru Reșița și România în cupele europene, au efectuat primul antrenament sub culorile nou-înființatei CSM Reșița. Practic, sub culorile clubului finanțat de Primăria și Consiliul Local Reșița, care are pentru noul sezon un obiectiv foarte important și cu secția de fotbal: promovarea în Liga a II-a.

Inițiativa curajoasă a viceprimarului Adrian Dacica, de a înființa această echipă după ce UCMR, HC Caraș-Severin și HC Adrian Petrea s-au stins una după alta, într-un timp foarte scurt, a fost aplaudată de la primul antrenament de destui reșițeni prezenți la Sala Polivalentă, care și-au arătat astfel susținerea pentru rosso-neri.

„Începem cu optimism. Este un proiect pe termen mediu și lung. În câțiva ani ne dorim ca această echipă să ajungă din nou în Liga Națională și să ne batem pentru primele locuri. Lotul este format în proporție de 99 la sută din reșițeni. Avem un singur jucător împrumutat de la Centrul Național de Excelență de la Sighișoara, Andrei Pascari, extremă dreaptă, care este din Buziaș, în rest avem numai handbaliști reșițeni. De antrenamentele echipei de seniori se vor ocupa deocamdată Sebastian Pârvan și Marius Grozăvescu, ajutați de Radu Bote și Cristian Ionescu”, a declarat Dorinel Gurbină, omul care va conduce secția de handbal de la CSM Reșița.

A bătut astăzi palma cu jucătorii și întregul staff pentru a-i încuraja și primarul Reșiței, Nelu Popa, cel care și-a pus în cap pentru acest proiect galeria echipei de fotbal. „Suntem în fața unui start neoficial al noii echipei de handbal. Eu sunt bucuros că a reușit să se întrunească lotul. Sunt câțiva jucători care provin și din vechea echipă, HC Adi Petrea. Urmează o prezentare oficială a echipei, probabil un meci amical susținut în compania unei formații din Serbia. Atunci vom prezenta și echipele de copii și juniori. Doamne ajută și sper să avem public așa cum aveam și pe vremuri la handbal”, a declarat Popa.

Viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica, antrenor emerit de lupte, a ținut să le dea peste nas celor care îl acuzau că nu e interesat de niciun alt sport decât cel pe saltea, dar și celor care i-au strigat că nu a dorit să dea o mână de ajutor echipei de primă ligă HC Adrian Petrea. „Noi nu știm să mințim, Adi Dacica nu minte, Administrația Locală nu minte. Am reușit printr-o Hotărâre de Consiliu Local să înființăm o secție de handbal în cadrul clubului nostru. Este un nou început, un start. Ne bucurăm că am reușit să înființăm această echipă și să fim în asentimentul iubitorilor handbalului. Handbalul reprezintă un fenomen social. Pe lângă echipa mare vom avea și câteva echipe de juniori. Vom merge înainte și vom fi cu fruntea sus la toate competițiile la care vom participa. Este un semn pozitiv faptul că deja este lume în tribună, mai ales că noi nu am făcut un anunț oficial. Înseamnă cu sunt mulți iubitori la handbal și sper să vină alături de noi la toate meciurile pe care le vom disputa, atât acasă, cât și în deplasare”, a declarat Dacica.