Aprobare de îndată! Pentru cofinanțarea fazării proiectului implementat de Aquacaraș [VIDEO]

Consiliul Local al Municipiului Reșița a fost convocat astăzi în ședință de îndată de către primarul Ioan Popa, pentru a se discuta despre depunerea unor proiecte la ADR Vest pentru diverse investiții în școli. Dar și pentru aprobarea cofinanțării necesare fazării proiectului implementat de Aquacaraș, adică a lucrărilor rămase neterminate pe proiectul POS Mediu care să fie preluate spre finanțare și realizare în cadrul proiectului pe POIM.

Grupul PNL a explicat că, de astă dată, se aprobă doar cofinanțarea de 2% pentru lucrările făcute în municipiul Reșița și nu, cum eronat se trecuse în proiectul care nu a fost aprobat ședința trecută, vreo garanție pentru acest proiect, căci Consiliul Local nu are obligația vreunei garantări.

„Am reintrodus acum proiectul de hotărâre într-o variantă corectată, varianta de la ședința trecută presupunea să ne asumăm 2% din totalul proiectului, în comun cu toți. Noi, prin proiectul de azi, ne asumăm cofinanțarea strict pe partea care ne revine, 2% dintr-un milion șapte sute șaptezeci de mii de lei. Nu vreau să ajungem în situația în care, dacă – Doamne ferește! – Aquacaraș dă faliment, să ajungem în situația de a participa financiar pe toată cota proiectului din tot județul. Să-și asume fiecare parte așa cum îi este și cota procentuală. De exemplu: Consiliul Județean are 64% din acțiuni la Aquacaraș și atunci ei să răspundă de partea lor și noi de partea noastră”, a spus primarul Ioan Popa la încheierea ședinței de îndată.