Restart la Muzeul Satului. CJ Timiș pregătește o strategie de revitalizare, cu 3 luni înainte de TM2023

CJ Timiș a redirecționat 2,5 milioane de lei de la Muzeul Satului către Muzeul Banatului, la rectificarea bugetară, ca urmare a faptului că sumele nu au fost folosite în primele 8 luni ale anului. Banii ar fi trebuit să fie utilizați pentru refacerea infrastructurii, în parte și pentru anul 2023, când spațiul va găzdui mai multe evenimente dedicate Capitalei Culturale Europene. 

Cum sumele nu au fost folosite deloc, banii se vor îndrepta spre Festivalul Luminilor și Jazz X, iar în privința Muzeului Satului urmează să fie realizată o strategie pe termen mediu și lung.

CITEȘTE ȘI: Timișenii vor un han tradițional la Muzeul Satului Bănățean

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Vorbim despre proiecte care nu se mai pot realiza în acest an, niște proiecte care erau legate de infrastructură, spre exemplu amenajarea unor toalete acolo, amenajarea unei zone pentru gătit. Nu se mai pot face acum. Nu s-au făcut caietele de sarcini, nu s-au făcut aceste investiții deși le-am cerut managementului Muzeului Satului și am zis că decât să rămână banii blocați acolo, mai bine sunt luați și dirijați în alte direcții. Este un spațiu important și va fi important pentru anul Capitalei Europene a Culturii. Vom avea acolo investiții anul viitor, am început deja strategia pe termen mediu și lung. Se discută, spre exemplu, unde va fi amplasată în muzeu o nouă casă veche, dacă vine aici. Când va fi gata strategia, vom vedea exact pe ce anume vom investi.”, a declarat Cristian Moș, vicepreședintele CJ Timiș.

Vă reamintim, CJ Timiș a numit, marți, un director interimar la Muzeul Satului în persoana arheologului Dorel Micle, după ce Dan Radosav a demisionat din funcție. Dan Radosav a condus muzeul în ultimii 8 ani.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/