Reşiţenii sunt fericiţi. Oare?!

Cam asta ar fi concluzia la care a ajuns prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, după discuţia pe care a avut-o în această după-amiază cu liderii protestatarilor din centrul Reşiţei.

Oamenii nemulţumiţi de actuala guvernare care se adună de mai bine de două săptămâni în faţa Prefecturii Caraş-Severin i-au înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu o listă cu revendicări care să ajungă şi pe masa preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Emil Boc. “În 17 ianuarie i-am înmânat lista cu cele zece revendicări şi nici acum nu am primit un răspuns”, s-a plâns unul dintre liderii protestatarilor. Prefectul Octavian Ţunea i-a invitat încă o dată pe liderii celor din centrul oraşului la dialog. “Vă solicităm să-i trimiteţi primului ministru cererea noastră de demisie dacă nu este în stare să ne rezolve problemele. Lipsa unui răspuns din partea guvernului ne pune în situaţia de a continua aceste proteste. Noi nu vom pleca din piaţă”, a spus acelaşi protestatar.

Ţunea s-a arătat mirat de afirmaţiile celor aflaţi în biroul său. “Guvernul chiar discută cu reprezentanţii celor care manifestă, au fost discuţii cu sindicatele, cu patronatele, cu revoluţionarii. Eu am trimis toate hârtiile pe care le-am primit. Nu se poate să demisioneze toţi. Există o constituţie şi cineva trebuie să guverneze ţara”, a explicat prefectul. Acesta a ţinut să precizeze că doar o mână de oameni îşi exprimă revolta faţă de actuala guvernare, inducând ideea că marea majoritate este mulţumită, moment în care liderii protestatarilor s-au aprins din nou. “Oamenii sunt ameninţaţi şi de asta nu ies. Eu am vorbit cu doi medici, spre exemplu, care mi-au spus că sunt ameninţaţi de şefii lor”, a spus un alt protestatar.

În centrul Reşiţei s-au strâns astăzi aproximativ 70 de oameni care au scandat împotriva preşedintelui Băsescu, a premierului Boc şi a preşedintelui Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

 

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157629124575181″]

tmc 640

Comments

 1. Sibilla says:

  ne-a numit ” minoritari ” pe TOŢI cei care protestăm paşnic şi îndreptăţit, acest Ţunea !!
  Acest specimen, Ţunea, vuvuzeaua lui Boc în teritoriu, ne-a numit pe TOŢI cei care protestăm PAŞNIC dar insistent şi îndreptăţit de mai bine de 18 zile ( unii dintre noi ), nici mai mult nici mai puţin decât : ” MINORITARI ” ( ???!!!! ).
  Am rugămintea ca jurnaliştii cărăşeni să-l citeze !!
  UN SINGUR PROTESTATAR DE-AR EXISTA, ACELA ESTE MAI ÎNTÂI DE TOATE ŞI ORICE : CETĂŢEAN AL ROMÂNIEI CU DREPTURI DEPLINE !!
  Poate se va îndura careva să-i traducă din română în … română, acestui Ţunea ce presupune aceasta !!
  NU pe noi ne-a umilit !! Noi protestăm cu DEMNITATE, pe el s-a discreditat TOTAL ! ŞI instituţia al cărei reprezentat E, vai de steaua lui…
  În faţa Prefecturii protestează OAMENI, nicidecum ” minoritari ”. A folosit această etichetă, am derulat şi ascultat de ceva ori… oare jurnaliştii să nu fi auzit nici unul exprimarea acestui Ţunea ? Nici măcar un jurnalist n-a fost curios/interesat să-l întrebe pe nenea reprezentant al PM în teritoriu dacă acesta e singurul său ” argument ” că protestează nişte…. i-auzi ” minoritari ”….