Reșițenii se chinuie să parcheze printre nămeți

Mai mulți reșițeni din zona Victoria au sesizat redacția „Express de Banat” de faptul că zăpada din parcarea plătită le dă bătăi de cap. Oamenii sunt cu atât mai nemulțumiți, cu cât scot bani serioși din buzunare, ca să își lase autoturismul acolo. Oficialii de la Repark dau din colț în colț.  

UPDATE ora 16.00 Precizări de la reprezentanţii Primăriei 

“Având în vedere Hotărârea de Consiliu Local nr. 97/2010 în care se aprobă „Regulamentul privind utilizarea parcărilor aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Reşiţa”, cetăţenii care utilizează parcările publice, pe lângă dreptul de utilizare au şi anumite obligaţii. Utilizatorii parcărilor publice de reşedinţă/domiciliu au obligaţia de a păstra curăţenia, iar pe timpul iernii să deszăpezească aceste spaţii date spre folosinţă prin contracte de închiriere sau autorizaţii de parcare”, se arată într-un comunicat al Primăriei Reşiţa.

UPDATE ORA 11.37 Oficialii de la parcări revin cu precizări
Şeful serviciului de parcări, Bogdan Mischie a ținut să mai adauge câteva precizări. “Parcarea de la bazar, am curațat-o miercurea trecută, dar nu am putut să facem față volumul mare de zăpadă, care a fost adusă de Codul Portocaliu”, a adăugat Mischie. În plus, acesta face apel la oameni să își mute mașinile pe locurile deszăpezite de parcare, astfel încât să le poată cosmetiza și pe cele la care inspectorii de la parcări nu au ajuns cu lopețile.


Oficialii de la Repark au trimis și dovada că inspectorii lor au curățat parcările.

UPDATE ORA 09.00 Parcări înzăpezite
Dacă la parcările din zona centrală, angajații Repark au mai intervenit să înlăture zăpada, în zona Govândari situația pare scăpată de sub control. Asta pentru că, în zona bazarului și pe Aleea Tineretului, stratul de zăpadă a tot crescut de la o zi la alta, fără ca cineva să îl înlăture. „Nu este posibil să plătim pentru o parcare care arată în halul acesta. Nu am văzut pe nimeni care să dea la o parte stratul de zăpadă, ci doar persoane care percep taxe pentru locul de parcare. Vor preț european, pe parcare balcanică”, spune Daniel Țăpuc, un tânăr reșițean care are propria afacere în bazarul din Govândari.

De aceeași părere sunt și locatarii care locuiesc pe Aleea Tineretului și care, până acum, aveau la dispoziția lor parcarea de la punctul termic. Cu câteva seri în urmă, în mijlocul parcării s-a încins scandalul cât casa pentru că inspectorii de la parcări le-au cerut oamenilor să își mute mașinile sau să plătească pentru loc. Mutarea mașinilor a făcut loc peste noapte zăpezii, care nici până la această oră nu a fost înlăturată.

Ce spun oficialii de la Repark
Șeful Serviciului de parcări de la Repark, Bogdan Mischie spune că dispune de un singur utilaj, și acela închiriat, doar pe parcursul zilei. „Până acum, am mai curățat parcările din centru, de pe Strada Păcii de lângă Piața Reșița Sud, Strada Horea, cea de la Blocul 800, parcarea verde și cele de la finanțe și CASE SA. Nu putem băga utilajul, că sunt parcate mașini, astfel că deszăpezirea o facem manual, cu lopeți”, a spus Bogdan Mischie.

Deszăpezirea o fac inspectorii de parcări, nouă la număr, în tot orașul. În plus, Bogdan Mischie îi asigură pe reșițeni că duminică va declanșa „marea deszăpezire” a parcărilor. „Vrem să închiriem un utilaj duminică, pentru că am auzit că se mai încălzește vremea și să intrăm cu el în parcările care permit asta, ca și spațiu”, a adăugat șeful serviciului de parcare din cadrul Repark.

Comments

 1. j says:

  …mai zilele trecute erau niste personaje foarte dedicate meseriei care puneau avertismente pentru lipsa biletelor de parcare …..dar nici urma de parcare curatata in tot orasul ….banii sunt buni dar treaba nu ar face nimeni sa curete ,,,,mai mult decat atat trece un tractor cu plugul in mod aberant impingand zapada din drum inspre masinile parcate ceea ce face imposibil sa mai iesi din parcare ….

 2. […] CITEȘTE ȘI: Reşiţenii se chinuie să parcheze printre nămeţi Related Articles Share About Author Daria Alexandrescu […]

 3. My Homepage says:

  … [Trackback]…

  […] Read More here: expressdebanat.ro/resitenii-se-chinuie-sa-parcheze-printre-nameti-desi-platesc-bani-grei-pentru-parcare […]…

 4. … [Trackback]…

  […] Find More Informations here: expressdebanat.ro/resitenii-se-chinuie-sa-parcheze-printre-nameti-desi-platesc-bani-grei-pentru-parcare […]…