Proiecte europene la Constantin Daicoviciu

După ce anul trecut a finalizat alimentarea cu apă a comunei, pentru 2012, acesta pregătește înființarea unui centru de zi și a unuia de informare turistică. Daniel Boambeș spune că atragerea fondurilor europene este posibilă, dacă proiectele sunt scrise bine.

Daniel Boambeș are un buget pentru anul 2012, care se ridică la 340.000 de lei. De aceea, edilul-șef este de părere că un rol important în dezvoltarea comunității locale îl ocupă atragerea fondurilor europene. “Bani europeni se pot atrage, mai cu seamă că încasările la buget nu sunt atât de mari, întrucât Constantin Daicoviciu este o comună mică, față de altele din țară”, a spus primarul. Tocmai de aceea, anul trecut, acesta a reușit să finalizeze un proiect în valoare de 2 milioane de euro, care a presupus alimentarea cu apă curentă a localității. “Am făcut și branșamentele la gospodării, costuri pe care le-am suportat tot din bugetul local. În ce îi privește pe oameni, aceștia au plătit doar autorizarea, a cărei valoare s-a ridicat la 200 de lei”, a adăugat Daniel Boambeș.

Ce pregătește administrația pentru 2012
Pentru anul acesta, executivul de la Constantin Daicoviciu a depus un proiect ce prevede înființarea unui centru de zi la Maciova. În primăvară, edilul-șef speră să semneze contractul de finanțare, după care să înceapă execuția lucrărilor. Proiectul adduce 90.000 de euro comunității locale, iar 9 la sută din valoare va fi suportată din bugetul local. “Odată cu implementarea lui, 50 de copii vor putea frecventa centrul de zi, iar 10 oameni vor avea un loc de muncă”, subliniază Daniel Boamebeș. Tot cu bani de la Uniunea Europeană, primarul va înființa și un centru de informare turistică la Zăgujeni. Deja, constractul de finanțare este semnat, urmează să înceapă lucrările, iar alți 10 oameni să își găsească un loc de muncă.