Reșițenii, puși în temă despre modul de selectare a deșeurilor!

woman segregating garbage at home

„Un viitor mai curat cu gunoiul selectat” este campania demarată de Fundația Comunitară Banatul Montan, a cărei partener este Primăria Reșița.

Campania este parte a proiectului „Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local”. În cadrul acestuia, au fost organizate consultări publice, întâlniri, programe de leadership, prin care s-a avut în vedere identificarea, cu ajutorul cetățenilor, a celor mai importante schimbări pe care aceștia și le doresc pentru orașul lor. În urma sondajului de opinie realizat, reșițenii au votat cele mai importante priorități pentru ei, iar colectarea selectivă a fost una dintre principalele nevoi semnalate.

În acest context, reprezentanții Fundației Comunitare Banatul Montan propun o campanie care să informeze și să ajute cetățenii să selecteze gunoiul corect, ținând cont de faptul că gradul de colectare selectivă în Reșița este de numai 11%.

„Am realizat afișe care se află în fiecare stație  de autobuz, pliante cu informații și scurte materiale video prin care este explicat procesul  de selectare corectă a gunoiului. Acestea din urmă vor rula în autobuze, pe rețelele sociale, pe site-ul nostru și ale partenerilor. Ne dorim ca un număr tot mai mare de cetățeni să fie parte a acestui efort, să avem un oraș mai curat, iar gunoiul selectat corect să poată fi reutilizat.”, transmit organizatorii.

Campania „Un viitor mai curat cu gunoiul selectat” beneficiază  de suportul financiar al Active Citizens Fund – Romania, dar și al celorlalți parteneri și donatori: Fundația Friends for Friends, Romanian American Foundation și Primăria Municipiului Reșița.

Mai multe detalii despre proiect se găsesc pe: www.activismcivic.ro. Mai multe detalii despre campanie: https://fundatiacomunitarabanatulmontan.ro/campanie-colectare-electivă.