Reșițenii plătesc impozite, taxe și amenzi mai mari în 2019! „Sunt corecții, astfel încât să putem continua investițiile!”

Consilierii locali PSD au respins propunerea primarului Nelu Popa prin care mai multe taxe și impozite cresc în 2019, în ciuda faptului că edilul-șef a arătat că este singura variantă pentru ca Reșița să-și poată continua dezvoltarea! Cu toată opoziția social-democraților, viața la Reșița va fi ceva mai scumpă, dar și mai frumoasă!


Majorarea impozitelor pentru clădirile și terenurile neîngrijite, precum și noile valori ale impozitelor și taxelor locale i-au nemulțumit pe reprezentanții PSD din Consiliul Local Reșița. „Nu putem vota așa ceva. Când ești pe punctul de a veni la Primărie, așa cum s-a întâmplat în 2016, poți să promiți orice, să spui că scazi taxe, impozite. Acum însă le mărim!”, a spus Mirel Sabo, liderul Grupului PSD din Consiliul Local, cu bătaie lungă, în 2016, când actualul edil era cel care acuza administrația de la vremea respectivă că ia decizii în defavoarea mediului de afaceri. Sabo a făcut și un calcul rapid: „La un chioșc de 50 mp înseamnă 90 de milioane de lei vechi în plus pe an! Nu putem fi de acord. Sunt măriri la toate taxele și impozitele! Guvernul României a trimis sume mari către municipiul Reșița”.

Primarul Popa susține însă că nu are încotro, aceasta fiind singura soluție pentru deschiderea Reșiței către civilizație, mai ales după ce Guvernul a subțiat prin modificările legislative bugetele locale. „Nu sunt majorări, sunt corecții astfel încât anul viitor să putem continua investițiile. Am primit de la guvern 35.000 de lei, ca toate comunele județului. Mi se pare total deplasat să aloci unui municipiu aceeași sumă ca unei comune cu 1.000 de locuitori”, a explicat edilul-șef. Voturile consilierilor PNL, ai Partidului Verde și PMP au fost suficiente pentru ca propunerea primarului să fie validată.