Consiliul Județean Caraș-Severin, acționat în instanță pentru gunoiul la suprapreț!

Amânarea repetată a deschiderii centrului de management al deșeurilor de la Lupac, pentru care Uniunea Europeană a trimis sume amețitoare în județ, l-a determinat pe liderul Grupului PNL din Consiliul Local Reșița, Hadrian Popescu, să ceară deschiderea unui proces împotriva celor responsabili pentru plata unor despăgubiri!

Au trecut ani de când deponeul ecologic de la Lupac ar fi trebuit să primească spre procesare deșeurile din Caraș-Severin, numai că, la fel ca și în cazul altor proiecte cu finanțare europeană din județ, lucrurile se mișcă scandalos spre penal. În tot acest timp, cetățenii și UAT-urile plătesc sume exagerate pentru a scăpa de deșeuri. Este și motivul pentru care Hadrian Popescu susține că municipalitatea reșițeană trebuie să facă demersuri în scopul de a recupera sumele cheltuite de la bugetul local pentru a acoperi cheltuielile suplimentare apărute din cauza întârzierii punerii în funcțiune a centrului de management al deșeurilor de la Lupac.

„Rog Compartimentul Juridic să analizeze situația, să vedem pe cine putem să dăm în judecată, poate Consiliul Județean, pentru că ne-au fost provocate daune deoarece acest deponeu nu este funcțional!”, a cerut astăzi, în plenul Consiliului Local Reșița, liberalul Hadrian Popescu.