Reșițenii își vor putea cumpăra teren pentru case în zona Stavila

zona stavila teren case

Primăria Reșița răspunde solicitărilor venite din partea cetățenilor și pregătește mai multe loturi de teren în zona Stavila pentru persoanele interesate să-și ridice case.

Aleșii reșițeni au aprobat în ședința de astăzi un proiect de hotărâre privind dezmembrarea/dezlipirea a 29 de parcele de teren, din suprafața totală de 20.314 mp, proprietate privată a municipiului, situată în zona Stavila, în vederea înscrierii în evidențele de castru și publicitate imobiliară, cu scopul vânzării lor ulterioare, prin licitație publică, către cetățenii care au solicitat construirea de locuințe familiale.

Terenul din zona Stavila a fost cumpărat de municipalitate, cu ceva timp în urmă, de la societatea TMK Reșița, pentru care s-a făcut și un Plan Urbanistic Zonal, unde urmează să se mai construiască și locuințe individuale cu regim mic de înălțime pentru tinerii de până în 35 de ani.

„În Stavila avem o parcelă foarte mare, de 8,5 ha, și un Plan Urbanistic Zonal, care ne-a făcut o sistematizare. Avem blocuri de locuințe, avem parcări etc. Dar astăzi am dezbătut o parcelă pentru care s-a propus o dezmembrare în 29 de parcele. Acestea vor fi valorificate ulterior, prin vânzare la licitație, sau atribuite pe Legea 15 pentru construire de locuințe cu nivel mic de înălțime pentru tineri. Astfel, venim în sprijinul cetățenilor care vor să-și construiască case. În același context, am prevăzut și în Poiana Golului încă o lotizare cu 21 de parcele.”, a explicat la finalul ședinței de Consiliu Local, Liviu Gârtoi, șeful Direcției de Patrimoniu, din cadrul Primăriei Reșița.

 

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

 

 

 

banner maxagro