Președintelui Dunca îi tremură mâna pe bisturiu! Demiterea Alinei Stancovici, doar cu încălcarea legii!

dunca stancovici (2)

În Spitalul Județean de Urgență din Reșița e din nou ca la spitalul de nebuni! Propunerea de revocare a managerului înaintată lui Romeo Dunca de către Consiliul de Administrație  al spitalului, întrunit ieri, ar fi lovită din start de nulitate!

Demiterea Alinei Stancovici stă din nou în pixul președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin. Ca și data precedentă, Romeo Dunca ar fi fost avertizat de către juriștii instituției că e ilegal și abuziv să semneze dispoziția privind încetarea mandatului managerului de la Județean în baza propunerii înaintate și a motivelor expuse de membrii Consiliului de Administrație de la spital. Șefului CJ i s-ar spus direct: Alina Stancovici va câștiga 100% în instanță și de data asta! Ar fi pentru a treia oară când instanțele de judecată ar constata încălcarea legii cu scopul îndepărtării acesteia din funcția de manager. Drept urmare, s-ar încerca repetarea „operației”, spun sursele Express de Banat din Cabinetul președintelui Dunca. Adică, o nouă ședință a Consiliului de Administrație, în care, în primul rând, la pachet cu managerul, ar urma să primească propunere de revocare întreg Comitetul Director al spitalului. Și ar mai fi și alte vicii de procedură care vor trebui corectate. Acestea vin însă în contradicție cu garanțiile date de consilierul juridic Mircea Teodorescu, consilier județean și membru în Consiliul de Administrație al spitalului, prezent la ședința de ieri în care a și votat „pentru” înaintarea propunerii de revocare președintelui CJ.

Romeo Dunca a fost imposibil de contactat astăzi pentru a confirma zvonurile, în sensul că va aștepta o nouă ședință CA, urmată de o altă propunere de revocare, sau dimpotrivă, pentru a le infirma și a anunța că va semna dispoziția de concediere a Alinei Stancovici și, eventual, numele unui manager interimar. Doctorul Paul Purea, președintele Consiliului de Administrație de la Spitalul Județean, s-a arătat uluit și chiar revoltat de această nouă situație ridicolă de la cea mai mare unitate spitalicească din județ. „Nu știu nimic, nu mi-a spus nimeni de vreo altă ședință. Nu văd de ce ar fi nevoie de o altă propunere. Tot ce am făcut noi ieri respectă întrutotul legislația. Chiar legea este cea care ne-a obligat să facem această propunere de revocare, contractul de management asumat de doamna Stancovici, parametrii financiari asumați, în special reducerea arieratelor, nefiind îndepliniți. M-am săturat de tot acest circ! Ce nu e clar? Nu se vede că spitalul este într-o situație foarte proastă? Nu o arată foarte clar concluziile din raportul de audit? Nu se vede cu ochiul liber cât de prost merge spitalul? Cum să revocăm membrii Comitetului Director? Păi doar managerul și-a asumat prin contract acei parametri financiari! Îmi vine să-l dau încolo de spital, chiar nu vrem să-l punem pe picioare?!”, a comentat doctorul Purea pentru expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

În Spitalul Județean de Urgență din Reșița chiar e ca la nebuni! Managerii vin și pleacă după bunul plac al lui Romeo Dunca, urgențele se rezolvă în containere, operațiile făcute azi se deschid iar mâine, iar din blocul operator ești transferat direct la Infecțioase, cu bacterii intraspitalicești, de-ți vine să-i strângi pe toți de gât!