Mizeria costă! Amendă de 145.000 de lei pentru Primăria Lugoj!

deseuri

Ultimele acţiuni de control pe raza municipiului Lugoj ale comisarilor Gărzii de Mediu Timiş s-au lăsat cu penalizări pentru Primăria oraşului.

Motivul invocat de organele de control a fost faptul că Primăria nu a luat măsuri să salubrizeze deponeele ilegale de gunoi.

Săptămâna trecută, între 22 şi 24 martie, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiș au efectuat un control pe raza municipiului Lugoj. Angajații instituției timişene au verificat dacă amplasamentele pe care au fost identificate deșeuri abandonate la controlul anterior au fost salubrizate, cât și dacă se confirmă sesizările înregistrate la Garda de Mediu Timiș cu privire la gunoaiele aruncare pe raza Lugojului.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Comisarii au constatat că locațiile identificate la controlul anterior cu deșeuri abandonate nu au fost salubrizate, deși Primăriei Lugoj i-au fost dispuse măsuri în acest sens de către Garda de Mediu Timiș. Mai mult, au fost depistate alte amplasamente cu deșeuri abandonate.

„Pentru neconformitățile constatate, Primăria Municipiului Lugoj a fost sancționată contravențional cu două amenzi în valoare totală de 145.000 lei conform legislației specifice. Totodată, au fost dispuse măsuri de salubrizare imediată a amplasamentelor pe care au fost abandonate deșeuri”, a declarat Luci Mușuroi, comisar-șef la Garda de Mediu Timiș.

banner maxagro