Primarul din Bozovici vrea să doteze dispensarul comunal cu o ambulanță

Adrian Stoicu nu se mulțumește cu puțin. Vrea servicii medicale complete pentru locuitorii de pe Valea Almăjului.

După ce luna aceasta a semnat contractul de șapte milioane de lei cu Ministerul Sănătății, pentru înființarea unui ambulatoriu integrat în clădirea fostului spital din Bozovici, primarul Adrian Stoicu depune o nouă cerere de finanțare. De această dată, pentru dotarea dispensarului comunal cu mobilier, aparatură medicală și, cel mai important, o ambulanță echipată corespunzător pentru efectuarea de investigații medicale la domiciliu. Valoarea cererii de finanțare se ridică la 300.000 de euro.

CITESTE ȘI: Peste șapte milioane de lei pentru sănătatea almăjenilor.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

„Am depus de curând o cerere de finanțare la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timișoara, în vederea accesării fondurilor europene necesare pentru dotarea dispensarului cu o ambulanță. Ne dorim să achiziționăm o astfel de unitate sanitară mobilă pentru că Valea Almăjului este îmbătrânită. Cu o ambulanță bine echipată, cadrele medicale ar putea face investigații la domiciliu, bineînțeles, cu programări prealabile. Cel puțin noi așa am gândit acest proiect, în cadrul căruia suntem parteneri cu o unitate administrativ-teritorială din Serbia. Dacă vom obține banii necesari, pe lângă ambulanță am dota cu mobilier și aparatură medicală și dispensarul.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Bozovici, Sergiu Stoicu.

Edilul a mai precizat că dacă va fi obținută finanțarea necesară pentru implementarea acestui proiect, ambulanța va deservi toate cele opt comune de pe Valea Almăjului.

banner maxagro