Reşiţenii donează sânge pentru pacienţii spitalelor

Membrii Ligii Studenților Social-Democrați din Caraș-Severin demarează în această perioadă o serie de acţiuni umanitare, menite să ajute persoanele defavorizate de pe raza Municipiului Reșița.

Campania umanitară a debutat astăzi la Centrul de Transfuzie Sangvină din Municipiul de pe Bârzava, unde, atât membrii ligii, cât şi zeci de tineri din oraş au fost să doneze sânge pentru internaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Persoanele care vor să se alăture campaniei de donare de sânge trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani, iar cea maximă de 62 de ani. De asemenea, poate deveni donator orice persoană care este cetățean român sau rezident în România, indiferent de rasă, cultură, de opțiunile sale politice sau religioase şi dacă starea de sănătate, vârsta sau greutatea îi permit.

IMG_0668modif   IMG_0669modif

După ce mai mulţi voluntari se vor alătura acestui proiect, Liga Studenţilor Social-Democraţi din Caraş-Severin va continua campania cu o altă acţiune umanitară. Cu bonurile valorice strânse pe parcursul a două săptămâni de la tinerii ce vor dona sânge, vom cumpăra o serie de bunuri pentru copiii aflaţi în centrele de plasament din Reşiţa”, a afirmat, pentru Express de Banat, Sergiu Lucian Nica, preşedinte LSSD Caraş-Severin.

Toți cei care doresc să se alăture acestei inițiative sunt rugaţi să treacă pragul Centrului de Transfuzie Sangvină, situat pe Strada I.L. Caragiale din Municipiul de pe Bârzava.