Elevii şi profesorii din Municipiul Reşiţa au spus, din nou, „nu drogurilor!”

În ciuda vremii neplăcute, aproximativ 1000 de tineri şi cadrele lor didactice din instituţiile de învăţământ din Reşiţa au participat astăzi la un marş de sensibilizare a opiniei publice, în legătură cu riscurile şi consecinţele consumului de droguri, sub sloganul „În faţa drogurilor nu suntem diferiţi”.

Elevilor din Municipiul de pe Bârzava li s-au alăturat şi voluntarii Centrului de prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, precum şi voluntari ai Universităţii Eftimie Murgu” din oraş. Pentru asigurarea impactului vizual, cu rol de sensibilizare a populaţiei generale, elevii au purtat tricouri şi şepci cu mesaj antidrog, precum şi măşti identice, mesajul fiind atât de nondiscriminare şi nonetichetare a persoanelor consumatoare de droguri, cât şi de conştientizare a riscurilor şi virulenţei de propagare a fenomenului de consum de droguri în rândul adolescenţilor şi tinerilor.

Consumul de droguri nu este un lucru bun, ci o cale spre ucidere, iar noi, prin acest marş, ne dorim ca generaţia tânără de astăzi să renunţe la aceste substanţe şi să ducă o viaţă mai bună”, a fost părerea unei eleve de la Şcoala Generală Nr.9 Reşiţa.

Un mesaj de sensibilizare a fost transmis şi de către reprezentanţii autorităţilor publice judeţene şi locale, precum şi ai instituţiilor publice cu atribuţii în prevenirea consumului de droguri.

Evenimentul de astăzi s-a arătat a fi unul dintre cele mai frumoase prosteste din judeţul Caraş-Severin, în ciuda vremii neprielnice”, a declarat, pentru Express de Banat, prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu. Potrivit acestuia, în Caraş-Severin există, din păcate, astfel de probleme, însă nu sunt de mare amploare, de aceea, prin aceste acţiuni de prevenire a drogurilor, situaţiile pot fi evitate cu cheltuieli cât mai mici”.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin îşi doreşte ca participanţii marşului să fie adevăraţi mesageri şi voluntari în şcolile de unde provin, atât pentru colegii lor care sunt cuprinşi în alte activităţi, cât şi pentru alţi tineri”, a afirmat profesor Ion Moater, purtător de cuvânt al ISJ Caraş-Severin.

Marşul de sensibilizare s-a derulat cu ocazia Zilei de Prevenire a Consumului de Droguri, zi care va fi organizată concomitent în toate oraşele-reşedinţă de judeţ din ţară, dar şi în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, care face parte din Săptămâna Şcoala Altfel. Organizatorii evenimentului sunt: Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633159959785″]

banner 1000 x 100 hd