Reșițenii din Govândari sunt “otrăviți” cu fum

Locuitorii din cartierul Govândari acuză autoritățile de faptul că haldina de gunoi a Reşiţei fumegă mocnit, însă nimănui nu-i pasă. Deși mașinăria de colectare selectivă este dusă deja în Dealul Lupacului, cei reponsabili de punerea ei în funcțiune spun că nu au bani, ca să o racordeze la sistemul de furnizare a energiei electrice. Până când vor găsi o soluție, reșițenii care locuiesc în blocurile turn sunt înecați în fum seară de seară.

Locuitorii oraşului sunt din nou „otrăviți” de poluare, din cauza lipsei de bani pe care o invocă cei responsabili de punerea în funcțiune a sistemului de împachetare a deșeurilor. Groapa a fost deschisă temporar până când amplasamentul ecologic de la Lupac va deveni funcțional. Reșițenii, însă, nu mai suportă poluarea pe care o îndură noapte de noapte. „Ei bine,de când s-a lăsat frigul, în fiecare noapte, de la orele 19.00-20.00 și până dimineața, pe la 08.00-09.00, tot cartierul este înecat în fum. Azi, de dimineață, am dat o fugă până în Delalul Lupacului și am observat că vechea haldină de gunoi, care trebuia să fie închisă demult, arde în draci și scoate un fum dens și negru, mai ceva decât furnalele din Cubatao-Brazilia. De altfel, oamenii din Moroasa spun că trec încă mașini de gunoi spre haldină și acum și acolo este activitate susținută”, este mărturia unui reșițean, care a trimis un mail pe adresa contact@expressdebanat.ro .

Fără bani pentru racordări
Oficialii care se preocupă de haldină spun că, momentan, nu au bani ca să racordeze aparatura la sistemul de furnizare a energiei electrice. „Nu avem bani pentru această operațiune. Primăriile îi dau eșalonat și avem fonduri puține la dispoziție, ca să putem face ceva”, a spus Tiberiu Pădurean, directorul Ecosal, firmă responsabilă de gestionarea deșeurilor din Caraș-Severin.

Și dumneavoastră puteți semnala pe adresa redacției contact@expressdebanat.ro toate aspectele care vă nemulțumesc.

Fumul persistă toată noaptea până spre zi, când se ridică, iar atmosfera devine mai respirabilă”, spune un reșițean supărat.

Comments

  1. Adina says:

    Nu cred ca lipsa banilor este o scuza.Ar trebui sa se ia masuri impotriva firmei Ecosal, daca nu e in stare sa asigure serviciile contractate.Si problema de fapt ar fi de ce s-a ajuns in situatia asta? de ce primaria lucreaza cu o firma care nu are pus la punct sistemul de gestionare a deseurilor?