Doctorii în ţepe pe eBay, din nou în instanţă

Al patrulea termen în procesul tinerilor care ar fi păcălit sute de americani cu 20 de milioane de dolari are loc astăzi, la Tribunalul Gorj. Doar şapte dintre inculpaţi vor fi aduşi în sala de judecată cu cătuşe la mâini.

Tinerii pe care procurorii de la Crimă Organizată îi acuză că au vândut pe site-urile de comerţ electronic yacht-uri şi maşini de lux care nu le-au aparţinut niciodată în schimbul unor sume fabuloase riscă ani grei de puşcărie. Cu toţii au stat o vreme în spatele gratiilor, în stare de arest preventiv, iar şapte dintre ei stau şi în prezent. Este vorba despre Adam Laurenţiu, Crangă Florian Ciprian, Bărbulescu Ilie, Bălănescu Horaţiu Daniel, Bălănescu Dragoş Ioan, Iovan Mic Constantin Romeo şi Medeleanu Ioan Remus, cărora magistraţii le-au refuzat cererile de înlocuire a arestului cu măsuri preventive mai puţin severe.
Astăzi, Tribunalul Gorj va pune din nou în discuţie menţinerea tinerilor în arest. Procurorii vorbesc despre infracţiuni deosebit de grave şi despre un prejudiciu uriaş, astfel că şansele lor par a fi destul de reduse. “Prejudiciul total cauzat până în prezent este de aproximativ 20 milioane USD. În sarcina lor s-au reţinut infracţiunile de fraudă informatică, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave”, informează DIICOT.