Şpagă din credite pentru comisarul Militaru

Condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, alături de Mona Miulescu, complicea sa, care a primit o pedeapsă cu un an mai mică, fostul comandant al Centrului Militar Judeţean i-a băgat în datorii pe cei cărora le-a promis că-i face pompieri sau poliţişti în schimbul unor importante sume de bani.

Pentru un post în cadrul IPJ Caraş-Severin, Dorin Militaru şi Mona Miulescu i-au pretins lui Gheorghe Feneşan suma de 5.000 de euro. Şi nu oricum, ci în cel mai scurt timp posibil. Omul, care vroia să-şi vadă neapărat fiul poliţist, nu a mai stat pe gânduri şi, a doua zi după discuţia avută cu cei doi, a plătit prima tranşă. “În ziua următoare discuţiei, Feneşan Gheorghe a fost contactat telefonic de către inculpata Miulescu, care i-a fixat o întâlnire în zona sediului poliţiei din Herculane, ocazie cu care inculpata a primit de la acesta suma de 8.400 lei, echivalentul a 2.000 de euro, din această sumă, Feneşan Gheorghe împrumutând de la un coleg de-al său 3.500 lei”, se reţine în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.
Mona Miulescu l-a atenţionat pe Feneşan că trebuie să se grăbească şi cu diferenţa de bani, adică 3.000 de euro. La mai puţin de o săptămână după ce primise prima tranşă din şpagă, inculpata l-a sunat din nou pe denunţător, cerându-i imperativ banii. “Feneşan Gheorghe a pregătit suma de 2.000 de euro, obţinuţi prin creditare bancară de către tatăl său, Feneşan Ioan, şi a mai luat împrumut 1.000 de euro de la o rudă din Austria”, au mai reţinut procurorii anticorupţie în materialul de urmărire penală. Mona Miulescu i-a dat întâlnire de această dată la Soceni, a luat banii şi dusă a fost. Fiul denunţătorului a rămas cu buza umflată, iar tatăl lui fără 5.000 de euro.
Atât Dorin Militaru, cât şi Mona Miulescu, au fost condamnaţi de Tribunalul Caraş-Severin pentru trafic de influenţă. Ministerul Public a atacat sentinţa instanţei de fond, cerând pedepse mai mari pentru cei doi inculpaţi.