Reșițenii au adunat nesimțirea de pe străzi în 1.500 de saci [FOTO]

Campania națională „Let’s Do It, Romania!” i-a scos în stradă pe reșițeni. Nu pentru vreun protest, ci pentru a pune osul la treabă. Organizată de Primăria Reșița, acțiunea a avut ca finalitate reducerea cu 1.500 de saci a cantității de deșeuri de pe străzile orașului.

Anunțată la începutul săptămânii, acțiunea pregătită de Primăria Reșița a mobilizat organizații, instituții, sportivi și simpli cetățeni. S-au adunat în total 1.500 de saci de deșeuri din doar câteva zone ale orașului, semn că nesimțirea e mare în municipiul de pe Bârzava. Cert este că acum pe Calea Caransebeșului, Aleea Gugu, Valea Domanului și pe drumul spre Lacul Secu este curățenie. Atât cât au putut face oamenii, după ce mult mai mulți au făcut mizerie.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671308105147″]

N-a fost nici pe departe vorba despre o acțiune organizată de Primărie ca să muncească alții. Angajații municipalității au fost primii care au răspuns „Prezent!”. Cei de la Serviciul de Gospodărie Urbană și Mediu, Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local, de la Direcția de Asistență Socială sau Termo Serv, cu toții s-au alăturat campaniei.

Desigur, n-au fost singurii. „Mulțumim sportivilor de la Secția de lupte, ONG-urilor și tuturor instituțiilor implicate, cât și partenerilor de la Brantner care au contribuit pentru a curăța orașul nostru. MULȚUMIM, REȘIȚENI!”, este mesajul transmis de Primăria Reșița.

tmc 640