Reșițenii, amendați cu japca! Viceprimarul Crina amenință, indiferent de riscuri!

Concesionarea parcărilor din municipiul Reșița s-a dovedit a fi o altă mutare extrem de proastă pe care aleșii reșițenilor au făcut-o după cele din cazurile transportului public, salubrizării sau termoficării. Posesorii de mașini au ajuns să fie buzunăriți, pur și simplu!

Pe adresa Primăriei Reșița au sosit mai multe sesizări de la cetățeni care se simt jecmăniți de firma ce administrează parcările cu plată din municipiu. Oamenii susțin că nu au de unde cumpăra tichete de parcare și că firma Eco Bau îi amendează fără ezitare. Practic, asta ar fi o strategie pentru câștiguri cât mai mari. Firma ar face în mod intenționat aproape imposibilă sau cât mai dificilă achiziționarea tichetelor tocmai pentru a-i taxa pe reșițeni cu 30 de lei, nu cu 1,5! Viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina, s-a convins că lucrurile stau așa cum reclamă reșițenii și spune că va lua măsuri. Chiar dacă asta înseamnă plata unor despăgubiri uriașe! Pe de altă parte, firma Eco Bau pare să ducă totul la limită după ce a ajuns cu municipalitatea în procese și s-a ales cu un număr mult mai mic de parcări concesionate decât s-a prevăzut inițial prin contract.

„Un agent economic nu poate fi niciodată considerat șmecher, el încearcă să-și maximizeze profitul. Am avut o primă discuție cu ei. Orice agent economic care concesionează un seriviciu public vrea să-și maximizeze profitul, dar ei fac o chestie și eu le-am spus, cu orice risc, că rupem contractul. În contractul din 2011 scrie că dacă noi rupem contractul, trebuie să le plătim 10 miliarde. Inițial au fost 2.200 de locuri de parcare. Ei au acum peste 600 de locuri. Cu orice risc, dacă nu ajungem la o înțelegere săptămâna asta cu ei, rupem contractul! Instanța a spus că nu puteam concesiona 2.200 de locuri, ci 658. Ei fac greu accesul la bilete și sms tocmai pentru a da omului 30 de lei amendă. Sunt deja foarte multe sesizări, am pus și Poliția Locală în temă. I-am chemat și le-am spus că trebuie lămurită problema!”, a comentat Crina situația.

Viceprimarul cu atribuții de primar susține că și municipalitatea are posibilitatea să pună în dificultate firma, în cazul în care lucrurile nu se pot clarifica amiabil. De preferat însă ar fi să se găsească o soluție de comun acord, pentru ca nu cumva reșițenii să plătească în continuare pentru afacerea proastă încheiată de Consiliul Local Reșița acum câțiva ani. „Cum trece anul, îi dăm în judecată pentru nerealizarea profitului. Ei acum nu au interes să obțină profit, nici nu pot din 600 de locuri de parcare. Se mulțumesc cu tehnica asta! Nu-ți dau posibilitatea să cumperi tichet și te amendează. Dacă nu o lămurim, voi propune rezilierea contractului, pentru că nu își atinge scopul de serviciu public. Vreau să anulăm și contractul pentru ridicarea mașinilor!”, a mai spus Crina.