O înfrângere care doare. Muncitorul Reșița învață din propriile greșeli

În etapa a 18-a a Ligii I de futsal, Muncitorul Reșița a cedat duminică seara, pe propriul teren, cu 3-5, în fața echipei United Galați. Reșițenii rămân fără victorie în 2016.

Echipa reșițeană a comis câteva greșeli în apărare, iar între buturi nu a mai existat acea inspirație ca în turul campionatului. Deși au deschis scorul foarte repede, în secunda 29, prin Edgar Collar Alves, reșițenii s-au văzut conduși la pauză cu 2-1. În repriza secundă, Muncitorul a reușit egalarea prin Casian Doană, însă gălățenii s-au desprins apoi la două goluri. Spaniolul Edgar Collar Alves a redus din diferență, dar United a mai punctat o dată și meciul s-a încheiat cu victoria gălățenilor, cu 5-3. În opinia gazdelor, Muncitorul a fost privată de o lovitură de la zece metri în finalul meciului, când oaspeții comiseseră a șasea greșeală de echipă, nesancționată de arbitri.

„Din păcate, este o înfrângere pe teren propriu care doare foarte tare pentru echipa noastră. S-a pregătit destul de bine jocul, știam ce joacă adversarii. Știam că au doi brazilieni și doi internaționali moldoveni, o echipă solidă, o echipă care emite pretenții pentru titlu anul acesta. Paradoxal, am făcut un joc bun pe faza ofensivă. Din păcate, naivitățile pe faza de apărare au făcut ca astăzi (duminică, 14 februarie) să nu luăm punct sau puncte. Au fost câteva momente cheie, n-aș vrea să mai vorbesc despre arbitraj după meciul cu Timișoara, dar cred că meritam o lovitură de la 10 m. Dar, asta este! Trebuie să mergem înainte, să vedem greșelile noastre, să le remediem, cu toate că este foarte greu. Iarăși am adus patru jucători de pe teren mare, este foarte greu să-i adaptăm la jocul de futsal, dar suntem încrezători că o să formăm din nou o echipă bună, un grup puternic, să putem pune probleme echipelor foarte tari ale campionatului. Urmează o etapă de unde suntem obligați să venim cu puncte acasă, deplasarea de la Cluj, unde o să intre și cei doi jucători absenți cu Galațiul, este vorba de Breșneni și Demian, două piese foarte importante pentru echipa noastră. Și sperăm să trecem peste momentul acesta greu. Trebuie ca cei de la federație să programeze restanța cu Iașiul, de acasă, probabil în prima parte a lunii martie”, a spus antrenorul echipei reșițene, Viorel Lolea.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157662354596864″]

„Noi veneam după un joc la Galați cu campioana Târgu Mureș, un joc în care am pierdut trei jucători, doi accidentați și unul suspendat din cauza cartonașelor galbene, trei jucători de bază, din prima linie. Un al patrulea jucător accidentat, nerefăcut, Cojoc, căpitanul echipei, care este un jucător de bază pe care nu-l putem folosi de vreo trei luni. Ne-am temut pentru acest joc. Am știut că echipa din Reșița este o echipă foarte bună, mie îmi place foarte mult, o echipă de mingicari, dar, din păcate, nu joacă futsal, joacă fotbal și a fost în favoarea echipei mele, pentru că am reușit să am o posesie mai bună și să ne creăm niște ocazii clare de a marca. Am avut și șansă în repriza a doua, pentru că au avut niște ocazii importante la scorul de 2-2 și, nu știu, dacă ar fi marcat Reșița, cum am fi reușit să întoarcem acest joc”, a spus antrenorul echipei United Galați, David Asandei.

Muncitorul: Cristian Copăcean, Casian Doană, Florin Bârcean, Edgar Collar Alves, Alexandru Mitru, Flavius Fedor, Denis Mihuțescu, Cristian Rarinca, Alexandru Sturzu, Bogdan Lolea, Adrian Neagu, Lucian Stoica, Marius Călin, Vlad Geambașu. Antrenor principal: Viorel Lolea. Antrenor secund: Ion Roman. Antrenor portari: Alin Găină.

Pentru Muncitorul Reșița urmează meciul din deplasare de la CFF Clujana Cluj-Napoca, de pe 28 februarie.