PE SURSE. Fuziunea cu „Vestul”, condiționată de 7 milioane de lei. Doina Frunzăverde nu părăsește conducerea UEMR!

explo 1000x200

Deși la universitatea reșițeană au avut loc alegeri pentru funcția de rector, dar și pentru șefii de departamente, singurul for care mai trebuie completat este Senatul.

Potrivit unor surse apropiate Express de Banat, în urma procesului electoral din cadrul UEMR, acum în plan secund se fac jocurile pentru completarea Senatului cu noi membri și, evident, cu o nouă conducere. Deși a părăsit șefia universității reșițene, fostul rector, Doina Frunzăverde, și-ar dori acum funcția de președinte, practic, al celui mai important for din mediul academic, ocupat în prezent de mai tânărul coleg conf. univ. dr. Marius Cristian Miloș.

În plan secund, se fac demersuri pentru fuziunea cu Universitatea de Vest Timișoara, iar declarațiile date la instalarea  Venerei Manciu în poziția de rector ar putea să aibă, totuși, o explicație plauzibilă în urma informațiilor primite pe surse. Mai exact, aceasta spunea că demersurile privind fuziunea trebuie analizate cu mare atenție, mai ales că nu toți profesorii își doresc acest lucru.

Vezi AICI declarația completă a rectorului!

În esență însă, lucrurile stau puțin altfel. Se pare că UVT ar fi condiționat procesul efectiv de fuziune după ce a constatat că datoriile universității din Reșița se ridică la fabuloasa sumă de circa 7 milioane de lei. Cererea celor din conducerea universității timișorene este ca Ministerul Educației și Cercetării să șteargă aceste restanțe odată cu fuziunea, iar în acest sens o delegație s-a deplasat la București chiar în luna ianuarie a acestui an. Deocamdată, însă, nu s-a primit niciun răspuns oficial de la „centru”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în viitor și dacă ministerul va accepta să șteargă cu buretele sau să aloce bani pentru achitarea datoriilor universității din Reșița, astfel încât fuziunea să își urmeze mersul firesc.

banner 970 x 250