Reșițeanul Robert Lupu vrea să ducă România în premieră la Campionatul Mondial! Ca antrenor, nu ca jucător!

După ce ani buni a fost căpitanul Naționalei de futsal, pentru care a jucat la două ediții ale Campionatului European, reșițeanul Robert Lupu a fost numit recent selecționer, performanțele înregistrate în fulminanta sa carieră recomandându-l pentru acest post. Antrenoratul nu este ceva nou pentru reșițean, care a pregătit în trecut pe Autobergamo Deva, iar acum o pregătește cu succes pe reactivata Informatica Timișoara, alături de care își dorește titlul de campion, în dublă calitate, antrenor-jucător.

Naționala de futsal a României a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului Mondial din Columbia. „Tricolorii” au surclasat aseară Norvegia cu 5-1, reșițeanul Robert Lupu fiind la primul meci oficial în calitate de selecționer. Forțat de context, Robert Lupu a fost nevoit să se treacă pe raportul de joc și ca jucător. Meciurile grupei a 6-a de calificare în care este angrenată România se desfășoară în Portugalia, în Sala Pavilhão Desportivo Municipal da Póvoa de Varzim. Tot în prima etapă, lusitanii au învins Polonia cu 6-2.

În această seară, de la ora 23, România va întâlni Polonia, într-un meci care poate asigura calificarea echipei noastre la barajul pentru Cupa Mondială din Columbia, programată în perioada 14 septembrie – 2 octombrie 2016. Cu victorii în prima etapă, atât România, cât și reprezentativa țării gazdă au șansa de a se califica încă din această seară la baraj, dacă obțin alte succese în etapa a doua. Primele două clasate din grupă se vor califica în faza următoare a competiţiei, programată în martie-aprilie 2016. Reprezentativele clasate pe prima poziție vor întâlni, în dublă manșă, selecționatele de pe locurile doi. Câștigătoarele play-off-ului vor merge la Campionatul Mondial, turneu la care „tricolorii” s-ar califica în premieră.

Iată și lotul convocat de antrenorul-jucător Robert Lupu pentru grupa de calificare din Portugalia:
Vlad Iancu (Informatica Timișoara), Petrișor Tonița (Autobergamo Deva) – portari; Ion Al-Ioani (Informatica Timișoara), Emil Răducu (City’us Tg. Mureș), Mimi Stoica (City’us Tg. Mureș), Bogdan Covaci (City’us Tg. Mureș), Alpar Csoma (City’us Tg. Mureș), Szabolcs Manya (Autobergamo Deva), Adrian Pânzariu (Autobergamo Deva), Cristian Matei (Autobergamo Deva), Laszlo Szocs (Odorheiu Secuiesc), Ionuț Movileanu (Dunărea Călărași), Iuliu Safar (Dunakecz FC).

În grupa de calificare din Portugalia, „tricolorii” vor mai înfrunta duminică, 13 decembrie, de la ora 18:30, reprezentativa țării gazdă.

Foto: uefa.com