Acesta are o experiență de trei ani în mișcarea de tineret, dar și în cea studențească, fiind implicat în tot ce înseamnă probleme legate de generația tânără. Provine dintr-o familie de succes în mediul privat cărășean, respectiv turism, iar activitatea sa de până acum a fost canalizată în direcția sprijinirii inițiativelor tinerilor.
CTR reprezintă tinerii și organizațiile de tineret din România în procesele decizionale de la nivel național și internațional și susține participarea lor directă în aceste procese și în cele de la nivel local și instituțional/organizațional, precum și creșterea capacității tinerilor și a organizațiilor lor de a influența comunitățile în care trăiesc prin instrumente legale, prin implicarea în procesele decizionale, prin lucrul cu tinerii, asociere în organizații neguvernamentale, sindicate și partide politice și dezvoltarea de afaceri.
„Am ales să candidez pentru poziția de director județean CTR, deoarece îmi doresc să reprezint tinerii din Caraș-Severin și să fac vocea acestora auzită la nivel național, fiind încrezător că există potențial la nivel județean de creștere a gradului de implicare a tinerilor în comunitate.”, ne-a mărturisit Claudiu Stoica.
Consiliul Tineretului din România propune un plan de măsuri intitulat „România tânără. România prosperă” pentru sprijinirea tinerilor din România după criza provocată de pandemia de COVID-19. Acesta poate fi concentrat pe mai multe paliere: (Re)integrare pe piața muncii, digitalizare pe bune, niciun tânăr nu rămâne pe dinafară, stimulente pentru angajatori, solidaritate pentru viitor, cu gândul la noile generații. Sprijinirea tinerelor familii, care să favorizeze o creștere demografică sustenabilă, șansa la o locuință, inovație, coeziune și performanță, acordarea unor stimulente și facilități tinerilor în vederea începerii unor noi afaceri, un sector de tineret puternic, un mai mare accent pe sănătatea mintală.