Reșițeanca Maria Stubnya sărbătorește Crăciunul cu numărul 100

Una dintre cele mai în vârstă doamne din Reșița a împlinit frumoasa vârstă de 100 de ani. Vârsta, însă, o face să se bucure în continuare de viață și crede că tradițiile de Crăciun se respectă la fel de mult ca acum câțiva zeci de ani. Alături de ea, și Barbara Masai are tot un centenar de viață.

Doamnele care au atins un secol de viaţă au fost răsplătite pentru longevitatea lor de către primarul Mihai Stepanescu, în persoană. Asupra Mariei Stubnya şi Barbarei Masai vârsta nu și-a pus amprenta într-un mod negativ.

“Mă simt bine, chiar dacă am 100 de ani. Nu credeam că voi apuca această vârstă, dar cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să văd viața până acum. Mai fac una, alta prin casă și mă bucur de viață așa cum pot”, a spus Maria Stubnya.

Aceasta a fost vizitată de primarul Reșiței, care i-a oferit suma de 300 de lei, o diplomă de longevitate și alte cadouri. „Este un gest frumos pe care Primăria îl face, cred eu. De fapt, sunt două doamne care au împlinit un centenar de viață și am considerat că este bine să le răsplătim”, a spus edilul-șef, Mihai Stepanescu.

În perioada următoare, Primăria va mai organiza astfel de acţiuni pentru ajutorarea şi altor categorii sociale. Fiind perioada sărbătorilor, municipalitatea consideră că o mână de ajutor dată celor defavorizaţi le-ar aduce un strop de fericire în viaţă.

banner 1000 x 100 hd