Vestea Nașterii Domnului, adusă de peste Prut

Un grup de colindători din comuna basarabeană Corjova a sosit în ajun de Crăciun pe plaiuri cărășene pentru a vesti Nașterea lui Iisus Hristos. Colindătorii veniți de departe au urat de bine sătenilor din Soceni și Târnova și petrec împreună Sfintele Sărbători.

În ajunul Crăciunului, atunci când toată lumea se pregătește să primească colindători, la Soceni a ajuns un grup de colindători tocmai din Basarabia. Cei 35 de cântăreți veniți din Corjova, însoțiți de primar și de preotul din sat, au venit să petreacă Sărbătoarea Nașterii Domnului în Banat. Aseară au participat la slujba de la biserica din Soceni, dar și din Târnova, unde au cântat și au asistat la ceremonia de aprindere a bradului de Crăciun. Mai apoi, grupul basarabean a mers din casă în casă pentru a duce vestea Nașterii lui Iisus.

„Ne bucurăm nespus că anul acesta sărbătorile ne-au adus oaspeți așa de seamă. Sunt oameni deosebiți și ne-au oferit niște momente speciale. Ei sunt prietenii noștri de la multe spectacole din țară la care am participat împreună. Anul acesta am primit vizita lor, anul viitor vom merge noi la ei”, ne-a declarat Ioan Rusu, primarul localității Soceni.

Astăzi, slujba de Crăciun de la biserica din  Soceni va fi oficiată de preotul paroh, împreună cu preotul venit din Corjova, iar apoi manifestările de sărbătoare vor continua până în a doua zi de Crăciun.

banner 1000 x 100 hd