Reșița va primi din China peste 10.000 de măști de protecție și alte mii de kituri de testare pentru coronavirus

Anularea ediției a II-a a Festivalului Custom, programat să se desfășoare în acestă vară pe platoul amenajat pe Dealul Golului, i-a făcut pe aleșii locali reșițeni să direcționeze o parte din banii destinați inițial acestui eveniment către urgența numărul unu, reprezentată de coronavirus.

Primarul Reșiței spune că o astfel de măsură era necesară, în condițiile în care lupta împotriva acestei epidemii se duce pe toate planurile, iar administrația locală are obligația de a veghea asupra stării de sănătate a comunității.

celtic transilvania 1000x100px

„Am disponibilizat resursa financiară spre criza de coronavirus cu care cu toții ne confruntăm. Vom cumpăra trei eurocontainere cu grupuri sanitare și aer condiționat pentru pretrierea pacienților, înainte de a ajunge la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, în timp ce firma cunoscutului om de afaceri, Cătălin Vrânceanu, ne-a donat și ea un astfel de eurocontainer care costă în jur de 4.000 de euro. Îi mulțumesc și pe această cale pentru implicarea sa în viața comunității. Prin intermediul aceluiași Cătălin Vrânceanu am vorbit vineri seara în China, acolo unde el are relații de afaceri, urmând ca în următoarele zece zile să primim contracost 10.000 de măști de protecție normale, 1.000 de măști pentru personalul medical și kituri prin care vom putea efectua 50.000 de teste pentru depistarea virusului”, a precizat Ioan Popa pentru Express de Banat.