Bilanț COVID-19: Alți 14 pacienți externați de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara

O veste excelentă vine din partea Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara. Medicii au reușit să trateze cu brio încă 14 pacienți, astfel că numărul total de externări ajunge la 36 la nivel local.

Situația la nivel național nu este una îmbucurătoare. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire, astfel că bilanțul ajunge la 367. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 1 an și 74 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, dintre care trei în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară, anunță autoritățile.

„Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private. Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Situația din județul Timiș

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase vin și cu vești bune. Nu au mai fost înregistrate noi cazuri și alți 14 pacienți au fost externați. Bilanțul arată că din cele 36 de cazuri considerate vindecate, 10 sunt din Timiș și 26 din alte județe. În unitatea sanitară mai sunt internați 17 pacienți dintre care 2 din județul Timiș. La nivel național vorbim, așadar, de 52 de români declarați vindecați. De asemenea, 114 probe au fost lucrate la unitatea sanitară de la Pădurea Verde în cursul zilei de ieri. Se așteaptă însă testul unui bărbat de 52 de ani din județ care a venit din Austria în 14 martie, dată la care a fost plasat în izolare la domiciliu. Ulterior a prezentat febră, cefalee și tuse productivă, simptome care l-au inclus în suspiciune de caz.

Situația din județul Caraș-Severin

Numărul pacienților diagnosticați cu coronavirus din județul Caraș-Severin nu a crescut. Dintre cele cinci persoane unul este considerat vindecat. „Majoritatea persoanelor sosite în ultimele zile în Caraș-Severin din state europene provin din Germania și Spania, mai puține din Italia, dovadă fiind și numărul mai mic de persoane plasate în carantină. Sunt acum 1.144 de persoane autoizolate în județ, dintre care 182 au părăsit această stare de restricție. 68 de persoane se află în carantină. Sunt ocupate, deci, 68 de paturi de carantină, din cele aproximativ 500 identificate în județ și care sunt în continuare controlate de inspectorii DSP Caraș-Severin. Nu s-a înregistrat niciun caz nou confirmat pozitiv”, au transmis reprezentanții DSP Caraș-Severin.