Asta au decis, astăzi, aleșii locali în cadrul ședinței ordinare. Banii sunt alocați dintr-un excedent bugetar de 550.000 de lei, proveniți din închirierea spațiilor medicale din Policlinică.
În acest sens, pentru realizarea proiectului tehnic a fost deja contractată o firmă din Oradea. Potrivit administrației locale, pentru Reșița ar fi o premieră medicală o astfel de investiție.
„Suma va fi folosită în premieră pentru oraș pentru realizarea unui proiect tehnic în vederea amenajării unui bazin de recuperare, ce lipsește la Reșița. Mă gândesc la acele afecțiuni locomotorii (…) Locația pe care am găsit-o, să nu mai cheltuim banii pe construirea de imobile, este în clădirea de vizavi de Poliție, la grupul școlar. Acolo este o clădire care se pretează pentru o astfel de investiție. Proiectul vizează, practic, modernizarea acelui spațiu și, bineînțeles, dotarea lui cu cele corespunzătoare: bazin, vestiare și anexe, spațiu medical, căi de acces, pentru ca acolo reșițenii să se poată recupera din punctul de vedere al afecțiunilor locomotorii”, a declarat primarul Stepanescu în urma ședinței de Consiliu Local care a avut loc astăzi.
De altfel, consilierii locali au aprobat astăzi un proiect de hotărâre privind utilizarea excedentului anual al bugetului local pentru finanțarea acestei investiții. Pe listă figurează proiectarea spațiului medical pentru recuperarea hidrokinetoterapeutică, pentru care a fost alocată suma de 50.000 de lei, dar și amenajarea spațiului, investiție în valoare de 346.246 de lei. Din același excedent, consilierii locali au aprobat circa 100.000 de lei pentru reabilitarea și dotarea unor cabinete medicale.
În paralel, administrația locală are în plan și reabilitarea Bazinului de înot „7 noiembrie”, dar din fonduri europene. Asta, pentru că valoarea investiției se ridică la 4 milioane de euro în urma studiilor realizate.
„Am transmis solicitarea primăriilor din Serbia să încercăm să realizăm proiectul din bani europeni. Totodată, așteptăm ghidul de finanțare, pentru că foarte puține sunt pe POR, și încercăm pe 2 paliere să modernizăm acel bazin, unde ar trebui cheltuite sume mari care depășesc bugetul și posibilitățile municipiului Reșița”, a adăugat Mihai Stepanescu, edilul-șef al municipiului de pe Bârzava.
FOTO: ofertaromania.ro
Trist , și trist nu este faptul că unii nu au cap sa investească în viitor ci trist este faptul că avem așteptări atât de mici.
Si bazinul de la ~7 noiembrie ?~ si atatea locuri lasate de izbeliste? si scoli vai de mama lor …fara dotare, fara mobilier corespunzator…si tot orasul asta care ar merita mult mai mult…