Jaro Marșalic, în dosarul de corupție de la Spitalul Județean! A refuzat șpaga!

Probabil viitorul candidat al PNL pentru Primăria Reșița are calitatea de martor în dosarul de corupție în care escrocul Horia Vădrariu și polițistul de frontieră Cristian Vijijoii sunt inculpați pentru dare de mită.

Vădrariu a fost dat pe mâna organelor de cercetare penală de Marian Sorca, președintele comisiei de examinare la concursul pentru ocuparea posturilor de asistenți medicali la Spitalul Județean Reșița, după ce a insistat să dea șpagă pentru angajarea soției lui Vijijoii. Înainte să-i propună bani murdari lui Sorca, Vădrariu a încercat să-l „ungă” pe Jaro Marșalic, directorul medical al spitalului. „S-a mai stabilit că Horia Vădrariu nu îl cunoștea pe Marian Sorca și a încercat să-l abordeze, în același scop, pe martorul Jaro Marșalic”, a reținut procurorul de caz, Eliza Moga, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Declarația lui Marșalic îl incriminează clar pe Vădrariu, însă acesta are o altă versiune, total diferită de cea a celui anunțat de PNL ca potențial candidat în 2016 pentru Primăria Reșița. „M-a contactat pe telefonul personal Horia Vădrariu, m-a întrebat dacă sunt la spital și a venit să vorbească cu mine. (…) Vădrariu a venit la mine în birou și m-a întrebat dacă se organizează concursuri, în ce condiții și «dacă se poate rezolva ceva» (…) Ulterior, în 21.08.2015, m-am întâlnit în parcarea Consiliului Județean, cu Horia Vădrariu, care era însoțit de un bărbat, pe care nu-l cunoșteam. Nu știu dacă mă așteptau. Horia a venit spre mine și m-a întrebat: «ceva ajutoare la examenul ăsta, că am și eu o fată» Eu i-am replicat să mă lase în pace că nu se poate. El s-a îndepărtat spunând «eu sunt băiat civilizat, înțeleg»”

Vădrariu a negat că ar fi purtat discuții de maniera celor descrise, precizând că l-a căutat la spital pe doctorul Marșalic, însă pentru a-l consulta într-o problemă medicală personal și nu pentru a-i cere să rezolve angajarea Svetlanei Vijijoii.

Comments

 1. blatistitoti says:

  Dar ce stie Jaro Marshalic despre colegul sau Nasturel Gheorghe care e si consilier local la Resita si CONDAMNAT de Judecatoria Resita. Un consilier local condamnat, presedinte la clubul de fotbal si reprezentantul Resitei peste hotare. Ca lider de grup are obligatia sa instiinteze astazi in sedinta CONSILIUL LOCAL.

 2. Liviu says:

  Saracul si incoruptibilul Marsalic….daca s ar face o ancheta cum se desemneaza candidatii la primarie din partea PNL ,cred ca acest “incoruptibil” de Marsalic ar trebuii sa stea dupa gratii,doua vieti…..asa ca sa o lase mai moale cu corectitudinea asta

 3. andy says:

  O intrebare pentru Marian Sorca, “eroul cinstei”, sa ne povesteasca cum se faceau angajarile pana in prezent pentru ca Spitalul Judetean s-a umplut de analfabeti pe post de asistenti. Care a fost criteriul de selectie de pana acum? Poate o sa ne povesteasca si absolventii scolii postliceale cum se trec examenele, mai ales la sectia de farmacie. Asteptam pareri.

 4. ionescu says:

  sugiuc PSD
  ALUPIGUS STERPELESCU

 5. Apoliticu' says:

  Ceea ce ma intriga este “toleranta” DNA, DGA et comp. la “gura targului”… Si cel mai neinsemnat membru al comunitatii stie “cum merg lucrurile”, stie sa ii identifice pe cei care “fac lucrurile sa mearga”, si institutiile care ar trebui sa apere societatea nu stiu si nu vad nimic. Vezi situatia de la UEMR unde de peste 20 de ani toti stiau ce si cum, vezi problema licitatiilor publice, a angajarilor in institutii publice,etc. Cred ca directia de actiune a DNA, respectiv DGA din ultima perioada este foarte buna, dar sper sa creasca “tonusul” 🙂 in asa masura in cat sa nu mai existe baieti care rezolva una si alta si smecheri care fac ceva pe reguli/norme si pe naivitatea celorlalti. Cel putin asta e societatea in care as vrea sa traiesc…

 6. avlFCRB says:

  @Liviu: ceea ce se intampla in sânul unui partid politic, e treaba partidului, atata timp cat banii nu provin din bani furati. Dar faptul ca a refuzat bani ca sa ii ofere un loc de munca in cadrul statului, e un lucru mai rar intalnit.