Reşiţa spune „NU!” ACTA!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Dacă protestele anti-Băsescu n-au avut ecou în rândul tinerilor, ACTA va scoate astăzi în stradă, aşa cum se vehiculează în mediul online, peste 1500 de reşiţeni. Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii a provocat un val de nemulţumiri în rândul utilizatorilor de internet, care sunt hotărâţi să lupte împotriva „dictaturii” online.

Protestele împotriva ACTA care se pregătesc astăzi în toată ţara nu au fost trecute cu vederea nici de reşiţeni. Pe pagina de Facebook „Reşiţa spune NU! ACTA” peste 1500 de tineri s-au alăturat manifestărilor care, cel mai probabil, se vor muta astăzi din mediul virtual în centrul oraşului. Deşi iniţial protestele urmau să fie organizate la ora 15.00, unele voci au propus ca şi Reşiţa să se sincronizeze cu celelalte oraşe din ţară, unde se va ieşi în stradă la ora 17.00. O altă problemă a posibililor manifestanţi este că nu au autorizaţie de protest din partea primăriei. „Pe un mail trimis acum câteva zile spre Primăria Reşiţa, am întrebat cum se poate face o autorizaţie de protest şi am specificat ce intenţionăm să facem. Răspunsul a venit astăzi (n.r. marţi) din partea primăriei, care nu poate să dea autorizaţie deoarece în aceeaşi zi altcineva a făcut altă cerere”, a scris Alex Horvath pe pagina reţelei de socializare.

Ce este ACTA?

Pe 26 ianuarie reprezentanţii a 22 de state din Uniunea Europeană au semnat Acordul Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA) a cărui misiune este, după cum susţin autorii, protejarea drepturilor intelectuale, dar şi reducerea pirateriei. Practicile propuse de ACTA pot duce însă la monitorizarea generalizată a activităților utilizatorilor de internet şi înregistrarea sistematică a datelor.

promovare banner maxagro

Printre victimele imediate aplicării ACTA se vor număra, cel mai probabil, toate site-urile de tip “file sharing”, mai ales cele de torrente, dintre care unele s-au închis deja.

Tratatul ACTA va intra în vigoare doar dacă va fi ratificat de către Parlamentul European, prima dezbatere în acest sens fiind programată pentru luna iunie.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/