Sindicaliștii de la CNSLR Frăția recalifică personal

În această săptămâna a fost demarat la Reșița cursul de calificare pentru meseria de instalator instalații tehnico-sanitare. Acesta este organizat gratuit de CNSLR-Frația, în cadrul proiectului “Creșterea competitivității economice prin calificarea și recalificarea persoanelor angajate pe piața muncii”.

Proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi este finanţat din Fondul Social European – “Investeşte în oameni!”.

„Acest curs  este al treisprezecelea organizat în cei trei ani de proiect în judetul Caraș-Severin. Cu această ocazie am înregistrat un număr de 352 de participanți care s-au calificat în 6 meserii. Acestea sunt lucrător în comerț, baby sitter, îngrijitor bătrâni, agent de pază, administrator de pensiune turistică și instalator”, a spus liderul sindical, Jivomir Tovladiat.

Cursurile  de calificare sunt organizate de furnizori din România, autorizați de către Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, iar la absolvirea lor, toți participanții vor primi subvenții și certificate de calificare recunoscute la nivel național sau european, ce conferă dreptul de profesare pe toată durata vieții. Acestea sunt avizate de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

tmc 640