Reșița şi Oraviţa, sub lupa bloggerilor de turism. Vezi ce au împărtășit aceștia [FOTO/VIDEO]

Aproape 20 de bloggeri, vloggeri și pasionați de turism au vizitat municipiul chiar de Zilele Orașului, prilej cu care au luat parte și la evenimentele organizate sub denumirea Custom Reșița.

Ideea a fost una de promovare a orașului și, în special, a evenimentului organizat „La stemă”, în Poiana Golului, eveniment pe care Primăria Reșița ar dori să-l permanentizeze. Aceștia au vizitat obiectivele importante din oraș, Muzeul Banatului Montan, Muzeul Locomotivelor cu Abur, Poiana Golului, dar și împrejurimile Reșiței, au făcut o călătorie cu trenul pe ruta Oraviția-Anina și au fost pe câmpul cu lavandă de la Carașova. Toată experiența urmând să o împărtășească cu cititorii și urmăritorii lor.

„Zilele acestea Municipiul Reșița a fost gazdă pentru o echipă de bloggeri din segmentul travel. Aceștia au participat la evenimentele organizate în oraș cu ocazia #CustomReșița și au vizitat împrejurimile. Muzeul de Locomotive, Muzeul Banatului Montan și Muzeul Cineastului Amator au fost locurile în care am povestit despre ce înseamnă Reșița și Județul Caraș-Severin. Alături de domnul Marius Hegeduș și de Andrei Bărbărău am prezentat istoria orașului, premierele tehnologice cu care ne mândrim, am vizionat filme despre toate acestea și am oferit informații utile pentru oricine își dorește să ne viziteze.

Pentru că Reșița este capitala Banatului Montan, am încercat să deschidem ochii oaspeților noștri și față de frumusețile care ne înconjoară, așa că, după un popas la plantația de lavandă din Carașova, am făcut o plimbare pe celebrul traseu al Semmeringului Bănățean, cu oprire la Oravița, prima linie ferată montanistică din România. În Oravița au vizitat Teatrul Mihai Eminescu și cea mai veche farmacie din țară”, a postat Primăria Reșița pe pagina sa de Facebook.

Ce impresii au împărtășit bloggerii

În urma acestei inițiative, Reșița a apărut pe toura.ro, un blog în care se vorbește despre Custom Reșița și despre această vizită în care, consideră autorul, organizatorii au pus accent pe trenuri și pe peisajele minunate din Reșița și Oravița.

Ingrid Debona a scris și ea despre Custom Reșița și a postat 4 galerii foto de la evenimente precum și un filmuleț extrem de interesant.

Corina Matei are și ea două postări, una despre Muzeul Locomotivelor cu Abur și o alta cu expozițiile de la Muzeul Banatului Montan.

Pe Be FREE Be ZEN s-au postat imagini de la Ponton Casa Baraj, iar Ioana Andreea Răcaru a postat un material pe Travel holyc. Au mai postat de la Reșița Izabela Miklos, The Hat Wanderer, Diana Nistor și Roxana Bursuc.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157671025385578″]