Reşiţa şi Moldova Nouă, în topul cererilor pentru activităţile recreative ale preşcolarilor pe timp de vară

mbmr 1000x100

Începând cu această săptămână, părinții pot depune cereri către unitățile de învățământ preșcolar dacă doresc ca cei mici să participe la activitățile recreative pe timpul vacanței de vară. La nivelul județului Caraș-Severin, într-o singură zi au fost depuse 40 de astfel de cereri din zonele Reșița și Moldova Nouă.

Cererile părinților care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, vor fi depuse la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar, documentația urmând să fie centralizată de către inspectoratele școlare județene și, ulterior, transmisă autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative.

Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene și pe site-urile acestora.

Pentru ca lucrurile să decurgă fără probleme din punct de vedere igienico-sanitar, dat fiind contextul epidemiologic, Ministerul Sănătății, Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Muncii și Protecției Sociale au stabilit și publicat măsurile ce trebuie respectate cu strictețe în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschoolurilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2. Astfel, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Muzeul TM

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare.

Sursa foto principal: wall-street.ro.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/