Prefectul Gâfu susține prelungirea stării de alertă, deși în Caraș-Severin nu există cazuri noi de coronavirus de peste 3 săptămâni

Prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, a anunțat că, în acest moment, nu mai există nicio persoană în spital bolnavă de COVID-19. În schimb, sunt 3.172 de persoane în izolare, persoane care au venit din străinătate şi se află izolate acasă. Alte trei persoane sunt carantinate pentru că nu au avut posibilitatea să se autoizoleze fără să afecteze membrii din familie.

„Sunt 1.667 de persoane testate până în acest moment. Spun eu că situaţia la nivelul judeţului este mai mult decât pozitivă şi în acest sens mulţumesc mai întâi cetăţenilor că au fost responsabili, că au respectat regulile de distanţare socială, fizică, dar și presei care ne-a ajutat pentru transmiterea corectă a informațiilor oficiale”, a ținut să precizeze prefectul.

În opinia sa, și purtarea măștii a condus la un număr mic de îmbolnăviri pentru că această minimă măsură a reușit într-un mediu închis să ferească toți oamenii. În acest caz este vorba despre responsabilitatea de care au dat dovadă românii.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Deși la nivelul țării doar două județe stau mai bine decât noi, prefectul Gâfu este de părere că și aici se impune pe viitor păstrarea stării de alertă, în vederea protejării populației. Prefectul are și o explicație: „Gândiți-vă la libera circulație a persoanelor, Caraș-Severin este un județ de graniță. Pe lângă activitatea care s-a desfășurat în centrele de carantinare și izolare, cei de Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră, de la Jandarmerie și Poliție au asigurat acel traseu de trecere prin Caraș-Severin, de la Sacu până la Topleț. Chiar dacă suntem la marginea României, avem multe persoane care vin din alte județe. De aceea consider că nu se poate ridica pentru Caraș-Severin și alte județe unde situația este bună măsura stării de alertă”.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/