Reșița și Iablanița, pe lista îmbolnăvirilor de gripă!

Noi cazuri de gripă au fost anunțate astăzi de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin. După decesul înregistrat în urmă cu 10 zile, alte trei persoane din Caraș-Severin s-au îmbolnăvit.

În urmă cu exact 10 zile, o femeie de 75 de ani din Obreja pierdea lupta cu gripa. De atunci, în cazul altor 3 persoane analizele de laborator efectuate la Institutul Cantacuzino din București au confirmat că suferă de boala care a pus România pe jar. „Următoarele cazuri confirmate sunt reprezentate de o femeie de 59 de ani de la Reșița, de un băiat de 17 ani, de asemenea, din Reșița și de un bărbat de 41 de ani din Iablanița”, transmit reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Gripa ucide în Banat! Primul deces, și în Caraș-Severin!

Specialiștii din sănătate insistă pe faptul că singura metodă sigură de combatere a gripei este vaccinarea. În acest context, „DSP Caraș-Severin a solicitat o suplimentare de vaccin antigripal la Ministerul Sănătății și e pregătită să ia toate măsurile care se impun. În continuare, populația e sfătuită să evite pe cât posibil aglomerațiile, mai ales cele din spații închise, să se îmbrace adecvat și să includă în alimentație vitamine și multe lichide”.

Conform Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, până astăzi sunt confirmate 63 de decese din cauza gripei în acest sezon rece.