Reșița se pregătește pentru sosirea tramvaiului. Primăria amenajează locuri de parcare pentru mașinile relocate

explo 1000x200

În pofida condițiilor meteorologice nefavorabile, frig, ploaie și chiar ninsoare, Primăria Reșița continuă să desfășoare diferite lucrări edilitare în regim de urgență, după cum spune Ioan Popa, edilul-șef al municipiului. Este vorba despre parcări între blocuri, care pregătesc momentul în care vor începe lucrările la noua linie de tramvai din Govândari. La una dintre parcări, cea de lângă noua grădiniță din Micro 4, lucrările au început miercuri.

„Odată cu pornirea proiectului de tramvai, aflat în faza de licitație, închidem tronsonul Victoria-Kaufland, circulația urmând să se facă, în ambele sensuri, pe Strada Făgărașului. Pentru asta va trebui să relocăm rapid mașinile, maximum două luni, parcate pe tronsonul respectiv. Estimarea noastră e că începem lucrările în mai și, în consecință, Strada Făgărașului, care e sens unic de la Strada Țarcului spre Renk, va deveni circulabilă în ambele sensuri. Autovehiculele parcate în prezent pe partea stângă a străzii vor trebui mutate de acolo și găsite alte soluții, cum este parcarea din fața grădiniței.”, a ținut să precizeze primarul.

Popa spune că vor fi amenajate parcări și în spatele blocurilor dinspre deal, spre Cimitirul 8, unde în prezent ar fi mai multe construcții amplasate fără autorizații. Pentru proprietarii de autoturisme parcate pe tronsonul ce va fi închis, administrația caută soluții în cele două microraioane, 3 și 4, dovadă că Primăria nu le-a mai reînnoit abonamentele pe anul în curs.

„Lucrările la tramvai vor da orașul peste cap, am transmis asta populației în mai multe rânduri. În următorii trei-patru ani Reșița va fi întoarsă cu fundul în sus. Suntem pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice și, din datele ce le am, sunt foarte multe firme interesate. E o lucrare mare, de 40 de milioane de euro, și de aceea sperăm să câștige un constructor bun, să nu existe contestații care pot întârzia lucrările.”, a mai spus edilul-șef al Reșiței.

banner 970 x 250