Trei școli vizate pentru reabilitare în 2021, la Caransebeș

Primarul Municipiului Caransebeș are în vedere, în planul de investiții pentru 2021, lucrări de reabilitare a infrastructurii la unitățile școlare.

Felix Borcean spune că prioritate la aceste lucrări vor avea Generală 8, Liceul Tehnologic Dacia și Liceul Tehnologic Decebal, fie că se găsesc fonduri europene, fie că se alocă de la bugetul local:

Cu toate că avem depus un proiect pentru generală 8, care așteptă finanțarea de ceva timp, ne gândim să refacem în prima fază acoperișul acestei unități școlare, care este într-o situație destul de proastă, bine că nu avem ninsori abundente, pentru că aș avea emoții la orice cădere masivă de zăpadă. O să ne ocupăm de acoperiș și de reabilitarea fostei cantine de la Liceul Tehnologic Decebal. Aici spațiul a găzduit și o biserică în cartierul Pipirig. Vrem să-i dăm o altă destinație pentru copii, o sală de sport cu specific judo, pentru că la ora actuală nu există o sală proprie pentru această ramură sportivă, care are nevoie de un anumite chestiuni specifice, cu saltele, vestiare și tot ceea ce ține de buna desfășurare.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

La capitolul școli, edilul a mai precizat că există o perspectivă de finanțare de circa 3 milioane de lei pentru fiecare școală cu o cofinanțare de minimum 10 % din partea Primăriei, astfel că dacă cofinanțarea este mai mare există șanse reale ca proiectele să fie aprobate:

Cu cât cofinanțarea este mai mare cu atât punctajul întrunit și gradul de reușită crește pentru aceste proiecte. Și atunci ne-am gândit care dintre școli s-ar preta mai bine. Cele două licee istorice ies din calcul, pentru că nu se pot face lucrări de genul acesta și atunci ne-am gândit, în prima fază, că ar fi liceul Tehnologic Dacia. Eu aș fi vrut să introduc din nou Școala Generală nr. 8, dar refacerea acoperișului aici este o urgență, iar perspectiva accesării și finanțării, la aceste proiecte este mai de durată și dacă venim și noi cu o cofinanțare de 20%, atunci suma crește și cred că reușim să reabilităm din punct de vedere energetic acest liceu fost forestier.”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.