Reșița se bucură de noi cetățeni majori!

Un număr de 110 tineri au fost desemnați astăzi, în mod oficial, cetățeni majori ai Reșiței. Prezenți la Casa Municipală, elevii de clasele a XII-a au lăsat pentru o oră învățatul pentru bacalaureat pentru a-și primi diplomele de „oameni mari” oferite de edilul-șef Mihai Stepanescu.

Tinerii reșițeni care au trecut pragul frumoasei vârste de 18 ani au avut parte astăzi de un curs festiv dedicat exclusiv maturității. Aceștia au primit diplome înmânate de câtre primarul Mihai Stepanescu, iar apoi au ciocnit un pahar de suc. Noii cetățeni majori ai municipiului s-au declarat încrezători în fața etapei de maturitate care li se deschide în față, fiind încântați de inițiativa autorităților locale de a le oferi o câte o diplomă, simbol care să încununeze frumoasa vârstă de 18 ani.
„Suntem fericiți că autoritatea locală a avut această inițiativă de a ne chema aici. Este o mare onoare pentru noi toți să fim premiați la împlinirea frumoasei vârste de 18 ani, și ne bucurăm că toată comunitatea locală ne sprijină în pași spre maturitate. Sperăm ca toate cele care ne-au fost urate astăzi aici să devină certitudini”, a menționat în numele tuturor elevilor una dintre adolescentele premiate astăzi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157644709860290″]

Pe lângă diplomele de cetățeni de onoare, o parte dintre cei care au împlinit chiar în această săptămână vârsta de 18 ani au primit și un buchet de flori, precum și o mică atenție.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Premierea cetățenilor majori a devenit o adevărată tradiție la nivel de municipiu. În fiecare an, elevii care încununează cu brațele deschise vârsta maturității au ocazia de a sărbători, alături de autoritățile locale.

„Am avut plăcerea de a cunoaște un număr de 110 tineri din liceele și grupurile tehnice din municipiul Reșița. Este vorba despre cetățeni care au împlinit vârsta de 18 ani, au ajuns la perioada majoratului. Desigur, au fost momente emoționante atât pentru invitații noștri, cât și pentru noi, gazdele. Este un moment de bilanț, atunci când vor trage linie în ceea ce privește activitatea școlară și relaționare și cred că merită în mare măsură atenția primăriei și a consiliului local și, bineînțeles, respectul nostru”, a menționat primarul Mihai Stepanescu.

tmc 640