HC Caraş-Severin a rămas fără finanţare!

Elevii lui Aihan Omer au reuşit să evite retrogradarea din Liga Naţională, chiar dacă au trecut prin multe greutăţi şi au înfruntat destule neajunsuri, dar acum îşi fac bagajele, având şanse minime să joace în continuare pentru HC Caraş-Severin.

Consiliul Judeţean Caraş-Severin a salvat echipa de handbal a Reşiţei în momentul în care Adrian Chebuţiu a anunţat că nu mai e interesat să investească banii UCMR-ului în sportul care a adus Banatului Montan cele mai mari performanţe din istorie. Acum însă, administraţia judeţeană nu mai poate susţine de una singură din punct de vedere financiar activitatea handbalistică. Nimeni nu s-a arătat interesat să vină alături de Consiliul Judeţean, iar primăriile din Reşiţa şi Caransebeş nu au putut contribui decât cu o parte din bugetul necesar susţinerii echipei în Liga Naţională. În momentul de faţă, situaţia este mai mult decât delicată, viitorul echipei fiind incert. Nimeni nu poate spune că HC Caraş-Severin e deja istorie, dar nici prea multe perspective nu sunt. „Este adevărat că am avut o şedinţă şi că am fost informaţi că nu mai există surse de finanţare la Consiliul Judeţean pentru echipa de handbal. Mai multe nu vă pot spune”, a declarat pentru expressdebanat.ro Cristian Angyal, preşedintele clubului cărăşean.

Jucătorii sunt dărâmaţi după ce au prmit vestea că echipa s-ar putea desfiinţa. „Eu mă aşteptam într-un fel să se ajungă aici şi spun asta pentru că ştiu cu ce probleme ne-am confruntat în acest sezon. Am trecut prin multe şi s-a format un grup foarte unit. E o dezamăgire mare să aflăm, după ce am reuşit să ne păstrăm locul în prima ligă, că nu mai sunt bani pentru susţinerea echipei. Sunt colegi care au izbucnit în plâns când au auzit. S-a pus mult suflet la această echipă. Am fost rugaţi să mai aşteptăm câteva zile, poate se găseşte vreo soluţie, dar sunt sceptic. Dacă nu există stabilitate financiară, e greu să faci performanţă”, a declarat Mihai Rohozneanu, căpitanul echipei.

Situaţia clubului e foarte ciudată şi asta pentru că, în urmă cu doar câteva zile, Cristian Angyal şi Dorinel Gurbină negociau prelungirea contractelor jucătorilor şi purtau tratative pentru transferul altor handbalişti care să întărească lotul lui Aihan Omer. În anturajul echipei se vorbeşte deja despre un posibil investitor, care ar fi interesat să o preia, însă acesta ar renunţa la Liga Naţională.

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla ce spun oficialii Consiliului Judeţean!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/