Reșița se bate începând de astăzi pentru titlul de campioană a României!

Într-o perioagă grea, lipsită de performanță pentru fotbalul reșițean, copiii lui Cristi Bercsenyi ne oferă speranța unui viitor mai strălucit. CSM Reșița, grupa de 2008, e în primele opt echipe ale României și se bate pentru titlu în fața propriilor susținători!

Timp de două zile, Sala Polivalentă din Reșița va găzdui meciurile fazei finale a campionatului national rezervat copiilor născuți în anul 2008 și mai mici, competiție la finele căreia se va înmâna câștigătoarei Trofeul „Gheorghe Ola”. Vor evolua în fața reșițenilor opt echipe, împărțite în două grupe: Grupa A: CSM Reșița, ACS Ilie Oană Ploiești, Academia Luceafărul Cluj, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc; Grupa B: LPS Vaslui, ACS FC Dănuț Coman, AS Hidro Râmnicu Vâlcea, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

„Suntem înaintea unui eveniment foarte important pentru fotbalul reșițean, cărășean și, până la urmă, pentru fotbalul din vestul țării. După 17 ani, suntem foarte bucuroși că o reprezentantă a CSM-ului din Reșița este prezentă într-o finală pe țară. Pentru noi este o performanță deosebită. După un an, se vede munca depusă la centrul de copii și juniori. Vreau să mulțumesc și părinților care au venit în sprijinul nostru și aștept în număr cât mai mare iubitorii de fotbal la spectacolul fotbalistic care va fi, cu siguranță, în zilele de 19 și 20 decembrie”, a declarat președintele clubului din Valea Domanului, Viorel Lolea.

„Eu, în numele copilașilor, vă promit că vom face tot ce ține de noi, să vă mândriți cu noi, cu acești copii minunați care au depus un efort considerabil și datorită muncii lor au ajuns unde sunt” – Cristian Bercsenyi, antrenorul grupei 2008.

Lucian Dobre, șeful centrului de junior de la CSM Reșița, a subliniat la rândul său performanța copiilor. „Sunt foarte mulțumit de această grupă antrenată de Cristi Bercsenyi. Sunt mulțumit în general de tot centrul de copii și juniori. Toate grupele centrului sunt pe primul loc. Mai avem foarte mult de muncă și ne dorim să facem o figură foarte frumoasă la finala acestui turneu. Echipele participante sunt unele de top ale României. Principala favorită eu consider că este CSM Reșița, pentru că este echipa noastră. Acești copii oricum ne-au făcut deja mândri”, a afirmat Dobre.

Organizată de CSM Reșița, Primăria și Consiliul Local Reșița, Asociația Județeană de Fotbal din Caraș – Severin și Federația Română de Fotbal, competiția va fi deschisă astăzi, la ora 9.00, cu meciul dintre ACS Ilie Oană și Luceafărul Cluj. Rosso-nerii intră pe teren de la ora 10, în întâlnirea cu Csiksyereda Miercurea Ciuc. Și tot astăzi, de la 16.00, vor disputa meciul cu ACS Ilie Oană.

Iar pentru că Ajunul Crăciunului bate la ușă, organizatorii s-au gândit să profite de acest regal fotbalistic și să aducă bucurie pe chipurile copiilor mai puțin norocoși. Astfel, spectatorii care vor veni astăzi, la meciul rosso-nerilor de la ora 16.00, sunt invitați să arunce cu obiecte în teren. Nu cu orice fel de obiecte, ci cu jucării de pluș, care vor fi adunate și oferite copiilor pe la care Moș Crăciun ajunge mai greu sau chiar deloc.